Nieuws

112 Nieuws: Meubels in brand gestoken vlak naast school in Enschede

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

20.40 uur | Brandstichting naast school in Enschede

De brandweer heeft vanavond een flinke buitenbrand geblust op een terrein vlak naast openbare basisschool De Regenboog aan het Stroink in Enschede. Er was een bankstel en een bed in brand gestoken met metershoge vlammen tot gevolg. Het aangrenzend kunstgrasveld en het schoolgebouw liepen risico op de nodige brandschade, maar de brandweer wist dat te voorkomen.
Oude zit- en slaapmeubels in brand gestoken
Oude zit- en slaapmeubels in brand gestoken © Dennis Bakker/News United

09.00 uur | Scooterrijder gewond in Enschede

Een scooterijder is vanmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk in Enschede.
Een scooterijder is vanmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk in Enschede. © NewsUnited/Dennis Bakker
In Enschede raakte vanmorgen een man gewond bij een ongeluk. Rond acht uur ging hij met zijn scooter onderuit op de kruising van de Wesselerbrinklaan met de Broekheurne-Ring.
Bij aankomst van de hulpdiensten lag de man op straat. De Broekheurne-Ring werd afgesloten voor het verkeer.
De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de zwaar beschadigde scooter van de weg gehaald.

07.07 uur | Brand legt peperdure Bentley in de as

Bij een autobrand in Deventer is vannacht een peperdure Bentley in de as gelegd. De auto stond geparkeerd aan de Sworminksweg in Deventer. Een andere auto, die naast de Bentley geparkeerd stond, raakte beschadigd.
Bij aankomst van de brandweer stond de Bentley aan de voorkant volledig in brand. De brandweer moest de motorkap openbreken om het vuur goed te kunnen bereiken. Na het blussen bleef de compressor van de auto aanslaan, met veel lawaai tot gevolg. De brandweer knipte de kabels onder de motorkap door om de stroom af te sluiten.
Het is een flinke kater voor de eigenaar. Op basis van het kenteken van de auto leidt een zoektocht op internet tot een type Bentley met een nieuwwaarde van ruim 225.000 euro.
Over de oorzaak kon zowel de brandweer als politieagenten niets zeggen. Het vuur lijkt voornamelijk onder de motorkap te hebben gewoed, wat kan duiden op een technische oorzaak. Toch wordt brandstichting niet uitgesloten en volgt er onderzoek, de auto is in de tussentijd afgezet met lint.
Peperdure Bentley brandt uit in Deventer

06.55 uur | Brand in zorginstelling Enschede

In de keuken van een zorginstelling aan de Olieslagweg in Enschede brak vannacht brand uit. Met meerdere eenheden bestreed de brandweer het vuur. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. De brandweer heeft het gebouw geventileerd.
De brandweer rukte vannacht uit vanwege een brand in de keuken van een zorginstelling in Enschede.
De brandweer rukte vannacht uit vanwege een brand in de keuken van een zorginstelling in Enschede. © NewsUnited/Dennis Bakker

06.50 uur | Autobrand in Enschede

In Enschede ging in de nacht van zondag op maandag een auto in vlammen op. De brand brak vannacht rond twee uur uit aan de Beneluxlaan. Het gaat om een geparkeerde auto. De brandweer doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand. De auto raakte total loss als gevolg van de brand.
In Enschede brandde een geparkeerde auto uit.
In Enschede brandde een geparkeerde auto uit. © NewsUnited/Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.