nieuws

25.000 mensen kijken naar de live-operatie vanuit het ZGT in Almelo

De live-operatie vanuit het ZGT in Almelo waarin een prostaat wordt verwijderd, is via internet veel bekeken. In totaal hebben ruim 25.000 mensen een kijkje genomen zo laat het ziekenhuis weten.Â
"Op dit moment kijken ruim 3500 mensen live naar de stream", zegt woordvoerder Annelies Nagtegaal als we haar 's middags spreken. De operatie is nog in volle gang. "En mensen kunnen vragen stellen via Twitter of mailen. Die beantwoorden we ook in de stream."

Verschillende vragen

Na afloop bleek dat er meer dan 2000 vragen gesteld werden. Volgens het ziekenhuis kwamen er zelfs verzoeken vanuit het buitenland.
"Er zaten ook echt hele goede tussen", zegt Nagtegaal."Zowel over de behandeling zelf, als over de ziekte. Maar ook: wat is dat voor robot en wat doet dat slangetje? Er komt van alles voorbij." 
Verschillende landelijke media maakten melding maken van de operatie. Zo verwijzen het Algemeen Dagblad en RTL Nieuws bijvoorbeeld naar de website van het ZGT. 

Niet verwacht

 “Vooraf had ik niet gerekend op zoveel kijkers", vertelt uroloog Saskia Stomps. "Ik vond het zeer waardevol dat ik op deze manier veel mensen heb kunnen voorzien van goede en duidelijke informatie."
Wie de operatie in zijn geheel terug wil kijken kan dat doen op de website van het ZGT. 

Volgende operatie

Op 29 oktober is de volgende operatie live te volgen. Dan wordt een borstbesparende operatie met reconstructie uitgevoerd. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.