nieuws

Schuldvraag faillissement Oad wordt in november beantwoord

Wie is er schuldig aan het faillissement van reisorganisatie Oad in 2013? Die vraag wordt in november door de rechtbank in Utrecht beantwoord. Vandaag diende zaak tussen Oad en Rabobank.
De reisorganisatie uit Holten stelt Rabobank aansprakelijk voor het faillissement en eist naast eerherstel een schadevergoeding van 76 miljoen euro.

Voorgelegde verklaringen

"De familie zag betere jaren aankomen, maar Rabobank niet", legt de woordvoerder van de familie Ter Haar, Jan Driessen, uit. Vandaag werden verklaringen van Twentse geldschieters en Commissaris van de Koning Ank Bijleveld aan de rechtbank voorgelegd.
Die moeten aantonen dat de Rabobank twee jaar geleden bewust heeft aangestuurd op het faillissement van Oad. In de rechtszaak eist de familie Ter Haar 76 miljoen euro van de Rabobank wegens schuld aan het faillissement.

'Kredietopzegging onrechtmatig'

Oad werd in september 2013 failliet verklaard toen de Rabobank de geldkraan dichtdraaide. Volgens de familie Ter Haar was de kredietopzegging onrechtmatig en heeft de bank de zorgplicht geschonden, waardoor Oad onnodig failliet ging. Bijna 1600 mensen verloren hun werk en zakenrelaties bleven achter met een strop van ongeveer 100 miljoen euro. De uitspraak in deze zaak is op 4 november.

Bekijk ook het dossier 'Faillissement OAD Reizen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.