Nieuws

Deelnemers Regio Songfestival in de schijnwerpers: Korst, hoog tijd voor luchtigheid

De band Korst voor de studio van RTV Oost
De band Korst voor de studio van RTV Oost © RTV Oost
De tweede artiest uit de Overijsselse voorronde van het Regio Songfestival is de band Korst. Hun catchy pop/rock riffs en markante gitaarsolo's doen denken aan een combinatie van Goldband & Van Halen. Herkenbare teksten over jong zijn, levensgenieten en de liefde laten het publiek snel mee zingen.
Korst bestaat uit vijf diverse persoonlijkheden (Willem, Ruben, Thomas, Jayve en Jochem), die elkaar kennen van het conservatorium ArtEZ in Enschede. Hun inzending 'Miauw' brengt exact wat het muzikale landschap in de ogen van de band nodig heeft: eigenzinnigheid, levenslust en teksten over vrij en jong zijn.

'Geen commentaar'

Op de vraag naar de herkomst van de bandnaam - het wat viezig aandoende KORST - wordt "geen commentaar" als antwoord gegeven. Het enthousiasme van de vijf groovende rockers maakt het lastig niet los te gaan op de dansvloer. In een songfestival-tijdperk met alleen maar liefdesliedjes of maatschappelijke teksten is het tijd voor een beetje luchtigheid!
De stem van zanger Thomas vraagt, samen met de rondspringende instrumentalisten, direct de aandacht. Volgens Thomas gaat het nummer over zijn kat, die is weggelopen en sindsdien van de aardbodem is verdwenen. Daar denken wij het onze van!

SONAR

Het optreden van Korst met 'Miauw' in de uitzending van Radio Oost bij Paula Keizer
De band heeft zich voor het Regio Songfestival opgegeven via SONAR, een soort Marktplaats voor popmuzikanten. Een nieuw initiatief van Poppunt Overijssel samen met Poppunt Gelderland.
Willie Oosterhuis, onze ambassadeur van het Regio Songfestival hoort de liedjes voor het eerst op Radio Oost. Hij geeft over elk liedje zijn persoonlijke mening (die niet meetelt voor de beoordeling door vakjury en publiek). Over 'Miauw' zegt Willie:
‘Een katje’… Een onschuldig liefdesliedje over een katje?! Jaja… ‘Ik wil miauw met jou’… Geen onvertogen woord, maar goeie, gekke genialiteit… over drift en hartstocht… Al het ‘goede’ uit de 80-er jaren in de mix… Rockstars met glitter & glamour…. ‘Teenage fun’ in American College Outfit… zonder concessies te doen aan de muziek… een eigen stemgeluid… strakke gitaren… stevig ritmisch fundament… en dus een kreatieve tekst… ‘Miauw’ is een poprocksong dat rustig ritmisch ademt om in opzwepend gehijg te eindigen… Bij Korst is niets wat het lijkt… behalve het plezier… Dat spat er af!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.