Burgemeester Ahne van Ommen stapt op na onderzoek naar integriteit

Burgemeester Marc-Jan Ahne van Ommen is opgestapt. De reden is een onderzoek van de Rijksrecherche naar zijn integriteit.

Justitie meldt dat er een onderzoek wordt gedaan naar de integriteit van de burgemeester. De provincie bevestigt dat er gisteren ontslag is aangevraagd bij commissaris van de koning Ank Bijleveld. Bijleveld zal op korte termijn met het gemeentebestuur van Ommen in gesprek gaan over de ontstane situatie. 

Ahne (D66) heeft aan Bijleveld laten weten dat een burgemeester van onbesproken gedrag moet zijn. Hij vindt dat hij in zijn positie geen onderwerp van onderzoek kan zijn. Ahne acht dit besluit het beste voor de gemeente Ommen, zijn gezin en voor hemzelf.

Vermeende diefstal

Er gingen verhalen de ronde over een vermeende diefstal. De gemeente laat in een verklaring weten dat Ahne onderwerp van een onderzoek is geworden vanwege 'een persoonlijke financiële kwestie'.

Vier jaar geleden raakte Ahne in opspraak toen hij wethouder in Deventer was. Ahne werd betrapt toen hij verfkwasten meenam uit een bouwmarkt zonder te betalen. Volgens Ahne was hij gewoon vergeten te betalen. Hij werd daar uiteindelijk niet voor vervolgd.

Ahne werd op 2 april 2012 geïnstalleerd als burgemeester van Ommen.

Meer over dit onderwerp:
Burgemeester Ahne Ommen Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren