Nieuws

Man (50) uit Schalkhaar vier jaar de cel in voor seksueel misbruiken dochter

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Getty Images
De rechtbank Overjjssel heeft een 50-jarige man uit Schalkhaar veroordeeld tot een celstraf van vier jaar voor het seksueel misbruiken van zijn verstandelijk beperkte dochter. Ook moet hij 12.500 schadevergoeding betalen aan het meisje.
De Schalkhaarder heeft tussen april 2020 en juli 2021 ontucht gepleegd met het meisje, dat destijds 14 jaar oud was. Ze was 16 jaar toen de politie werd ingeschakeld door opa en oma, die wilden dat het misbruik zou stoppen.
De vader pleegde meermalen seksuele handelingen met zijn dochter, waaronder het betasten van haar borsten en seksueel binnendringen van haar lichaam. Tussen 16 en 17 juli 2021 zou het tot een verkrachting zijn gekomen.
Zelfs een melding van Veilig Thuis in april 2020 weerhield de man uit Schalkhaar er niet van door te gaan met het misbruik van zijn dochter.

Misbruik in slaapkamer meisje

De rechter vindt dat het misbruik, de seksuele handelingen en verkrachting zijn bewezen. Het gebeurde steeds in de slaapkamer van het meisje in de ouderlijke woning. "Bij uitstek een plek waar zij veilig zou moeten zijn", aldus de rechter. Die rechtbank tilt er zwaar aan dat het slachtoffer verstandelijk beperkt is en met forse psychische problemen moet zien te dealen, wat haar extra kwetsbaar maakt.
Vanwege deze omstandigheden wordt het misbruik en het leed dat het slachtoffer is toegebracht de Schalkhaarder extra zwaar aangerekend door de rechtbank.

Eis was ook vier jaar

De onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar is met aftrek van voorarrest, de tijd die hij tot zijn veroordeling al heeft gezeten. De officier van justitie had de rechter ook gevraagd om de man voor vier jaar de gevangenis in te sturen.
De verdachte heeft het misbruik van meet af aan ontkend en suggereerde dat zijn dochter het allemaal heeft verzonnen, Ook werd het meisje niet door haar moeder geloofd. Na de melding van opa en oma op 17 juli 2021 is het meisje voor haar eigen veiligheid uit huis geplaatst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.