Nieuws

Slachtoffer steekpartij Glanerbrug overleeft ternauwernood, OM eist celstraf

Het had niet veel gescheeld of het slachtoffer was aan zijn verwondingen overleden
Het had niet veel gescheeld of het slachtoffer was aan zijn verwondingen overleden © ANP
“De man is total loss. Als je niet wil luisteren, moet je maar voelen.” In een video, die het Openbaar Ministerie vandaag aanvoert als bewijs in de rechtbank in Almelo, beschrijft de hoofdverdachte (62) uitvoerig de steekpartij in januari van dit jaar in het Redemptoristenpark in Glanerbrug. De officier eist een gevangenisstraf van 5 jaar voor de hoofdverdachte. Tegen twee medeverdachten wordt een jaar cel geëist.
Het huis van de hoofdverdachte werd al enige tijd gebruikt als drugshol. Dat is een plek waar drugs verhandeld en gebruikt kunnen worden. Hier ging het in de nacht van 9 januari goed mis. Het slachtoffer, dat naast het drugshol woonde, werd door de drie mannen op brute wijze mishandeld met onder meer een mes. De hulpdiensten konden ternauwernood voorkomen dat de man om het leven kwam.
Het slachtoffer heeft tot op de dag van vandaag last van wat er die nacht is gebeurd. Zo heeft hij veel moeite met lopen en is hij heel snel moe. "Mijn leven is kapot", zegt de man.

Bloeding in de longholte

Het proces verbaal laat zien dat het er die nacht zeer gewelddadig aan toe is gegaan. Het slachtoffer is meerdere malen gestoken en er zijn flessen bier kapot geslagen op zijn hoofd. Een van de messteken veroorzaakte een bloeding in zijn longholte. Voor de geleden schade eist het slachtoffer een vergoeding van ruim zevenduizend euro.
Tijdens het onderzoek werd een mes aangetroffen. Op dit mes zat bloed van het slachtoffer en DNA van de hoofdverdachte. Dat bewijst volgens het OM dat de hoofdverdachte degene is die daadwerkelijk gestoken heeft en daarom een hogere celstraf verdient.
De officier beschuldigt de medeverdachten van het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Zij waren degenen die volgens getuigenverklaringen met bierflessen op het hoofd van slachtoffer hebben geslagen.

Noodweer

De advocaten van de verdachten zeggen dat het verhaal heel anders zit en dat de drie uit noodweer hebben gehandeld. Het slachtoffer zou in gevecht zijn geraakt met een van de verdachten. De rest sprong ertussen.
Met deze uitleg maakte de officier korte metten. “Er zit een flink verschil tussen ergens tussen springen en iemand total loss slaan.”
De rechtbank doet op 10 oktober uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.