nieuws

Meer duidelijkheid over vergoeding voor bewoners voor overlast sanering Olasfa-terrein Olst

De financiële tegemoetkoming voor de overlast van de jarenlange sanering van het oude Olasfa-terrein in Olst is een stap dichterbij. De provincie werkt aan een compensatieregeling voor mensen die al jaren last hebben van de sanering van het zwaar vervuilde terrein van de oude asfalt-fabriek.
De Olasfa-fabriek is al sinds 1983 gesloten, maar de feitelijke sanering van het terrein vol giftige stoffen is pas in 2006 gestart. Door allerlei vertragingen en miscommunicatie is de onvrede bij inwoners van Olst groot.
De provincie werkt nu aan een compensatieregeling, maar kan nog geen concrete bedragen noemen. Toch zijn de bewoners tevreden. Zij voelen zich gehoord en vinden dat er erkenning is voor de jarenlange vervelende situatie waarin zij zitten.

Nog twee gesprekken, concreet voorstel in december verwacht

Tijdens een eerste informatiebijeenkomst heeft de provincie de berekening uitgelegd die de basis vormt voor het uitbetalen van de schadevergoeding. De bewoners en de provincie gaan nog twee keer met elkaar in gesprek en in december hoopt gedeputeerde Lievers met een concreet voorstel te komen.
Dat voorstel moet overigens nog wel worden goedgekeurd door de bewoners, het provinciebestuur en de Provinciale Staten, maar ook Lievers is optimistisch dat er een einde komt aan het jarenlange gesteggel.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.