nieuws

Provincie wil meer geld voor asbestsanering in Overijssel

Het Rijk moet meer geld beschikbaar stellen voor het opruimen van asbestdaken in Overijssel. Daarvoor pleit gedeputeerde Lievers, die ook een nationaal deltaplan asbestdaken wil. "Het probleem wordt onderschat. Niet op gemeentelijk en provinciaal niveau, maar wel door het Rijk en de landelijke politiek."
Maar ook de eigenaren van asbestdaken in Overijssel mogen wat Lievers betreft het probleem wel wat serieuzer nemen. In 2024 moeten alle daken verwijderd zijn. "Dat moment komt steeds dichterbij", waarschuwt de gedeputeerde.  Hij vindt het daarom nodig dat er extra geld beschikbaar komt om eigenaren aan te moedigen maatregelen te nemen. 
"Landelijk is er 75 miljoen beschikbaar gesteld. Alleen al in Overijssel kost het 500 miljoen euro om alle daken te verwijderen." En du spleit Lievers voor een zak geld. Dat kan op allerlei manieren. De gedeputeerde denkt aan gunstige belastingmaatregelen voor eigenaren van asbestdaken. "Storten van asbest is nu ook nog veel te duur", vindt Lievers die het liefst ziet dat het wegbrengen van asbest gratis wordt. Dan wordt het aantrekkelijker om maatregelen te nemen. 
Want het asbestprobleem in Overijssel moet niet onderschat worden. "Wij zijn de asbestprovincie van Nederland, helaas."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.