Nieuws

Verdachte aangereden door politieauto in Hengelo, man gewond naar ziekenhuis

Op de Sloetsweg in Hengelo werd vannacht een verdachte aangereden door de politie.
Op de Sloetsweg in Hengelo werd vannacht een verdachte aangereden door de politie. © NewsUnited/ Dennis Nengerman
De politie heeft vannacht bij een achtervolging in Hengelo een verdachte aangereden. De man raakte hierbij gewond en is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later aangehouden. De inzet van de politieauto en de aanrijding worden onderzocht. Volgens een woordvoerder van de politie is nog niet duidelijk wie dat onderzoek gaat doen.
Een verdachte van fietsendiefstal is vannacht aangereden door de politie
De politie wilde de man staande houden vanwege ‘een verdachte situatie’, zegt een politiewoordvoerder. De verdachte vluchtte, waarna de politie de achtervolging inzette. Op de Sloetsweg werd de man geraakt door een politieauto. Hij viel en raakte gewond. Hoe ernstig de verwondingen van de man zijn, is niet bekend.

Verdenkingen

De politie verdenkt hem van het stelen van een elektrische lokfiets, maar ook van het negeren van een stopteken en het in bezit hebben van inbrekerswerktuigen.
Vanwege de aanrijding neemt een ander basisteam van de politie het onderzoek naar de zaak over. Dit is gebeurd om de objectiviteit van de betrokken politieagenten te waarborgen.

Verklaring politie

In een schriftelijke verklaring laat de politie weten dat agenten bevoegd zijn om geweld te gebruiken. "Daar hoort bij dat de politie zorgvuldig en proportioneel met deze bevoegdheid omgaat en transparant is als het gaat om de verantwoording van geweldgebruik." Daarom wordt ook onderzoek gedaan naar de inzet van de politieauto en de aanrijding die daarop volgde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.