Nieuws

Deelnemers Regio Songfestival in de schijnwerpers: Enge Beats willen vrolijkheid brengen

De Enge Beats
De Enge Beats © RTV Oost
Ze ontmoetten elkaar op het conservatorium in Zwolle, de leden van de veelkoppige band Enge Beats. Als je een melodie nodig hebt, zo vrolijk en warm dat je spontaan vergeet dat je een week lang alleen diepvriesmaaltijden hebt gegeten, zo ritmisch dat je voeten automatisch de danspassen terugvinden die je al lang verleerd bent en een blazerssectie die je letterlijk omverblaast (ook al kan dit niet), dan ben je bij de Enge Beats aan het juiste adres.
De band maakt nummers met invloeden van afrobeat, latin, disco en funk. Met aanstekelijke drum- en percussie ritmes en groovy baslijnen, snelle gitaarlicks, veelzijdige pianoklanken, vier strakke blazers en swingende vocalisten zorgen ze ervoor dat niemand stil kan blijven zitten. De band wil met hun inzending de vrolijke muzikale opgewektheid van henzelf, maar ook van de provincie Overijssel uitdragen. Dat blijkt ook uit de fleurige kleding die ze dragen.

wandelen in Tjechië

Het nummer Hongerige hond gaat over een waargebeurd verhaal met een kleine twist. Een ervaring van zangeres Mare, een familiewandeling in Tjechië en een grote hond die niet zo vastgeketend was als het leek.
Enge Beats met 'Hongerige Hond' op Radio Oost bij Paula Keizer
Willie Oosterhuis, onze ambassadeur van het Regio Songfestival hoort de liedjes voor het eerst op Radio Oost. Hij geeft over elk liedje zijn persoonlijke mening (die niet meetelt voor de beoordeling door vakjury en publiek). Over 'Hongerige Hond' zegt Willie:
‘Angst’… Bang voor de angst… Gaat daar het liedje van Enge Beats over? Want stel nu eens, dat je niet bent gevallen… ‘En dan slaat de sfeer om’… Een rustige familiewandeling verandert in een wilde achtervolging… Stel nu eens, dat je bent aangevallen?… Voor een plot in een liedje is een ‘Hongerige Hond’ opwindender… en origineler! En als muziek ook nog eens met de tekst mee wandelt en rent.. dan heb je een heerlijk verstaanbaar hiphop liedje…

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.