Nieuws

VIDEO | Oost op het asfalt: lekker vol gas de bebouwde kom in

Lekker vol gas de bebouwde kom in
Lekker vol gas de bebouwde kom in © RTV Oost
Op een N-weg achter een vrachtwagen zitten kan inderdaad, als je haast hebt, wat ergernis geven. Probeer je in te halen? Of blijf je je ergeren? Soms zijn er zoveel signalen om in elk geval níet voor die gevaarlijke inhaalmanoeuvre te gaan. Maar als de ergernis te groot kun je daar natuurlijk gewoon lak aan hebben.
Deze video werd ons ingestuurd door een vrachtwagenchauffeur die dacht rustig Zwartsluis in te kunnen rijden.

Een saai stukje

Vanuit Hasselt richting Zwartsluis rijden, dat doe je op de N331. Een lange rechte weg van zo'n zes kilometer, met een minuutje of vijf ben je dan op de plaats van bestemming. Je zou het, met niet al te veel fantasie, een saai stukje kunnen noemen.
Zeker ook omdat er op het hele stuk een dubbele doorgetrokken streep op de weg staat. Inhalen is dus niet toegestaan. Vervelend als je een beetje haast hebt en dan achter een vrachtwagen zit.

Signalen

Wanneer Zwartsluis in zicht komt volgt een rotonde, een duidelijk signaal dat er afgeremd moet worden. Immers, als het hier alleen ging om een afslag naar het industrieterrein was het wel een afrit geweest toch?
Na de rotonde keren de doorgetrokken strepen terug op de weg. Even verderop zien we de brug over het Meppelerdiep, die het zicht op tegenliggers helemaal ontneemt. En die blauwe borden daar vlak voor? Aha, we naderen de bebouwde kom van Zwartsluis. Genoeg signalen al met al om als automobilist te concluderen: laten we maar even kalm aan doen.

Redelijk of verkeershufter?

Maar ja, je zit nog steeds achter die vervelende vrachtwagen. Die ook nog eens supertraag uit die rotonde komt rollen. Dus dan komt de razendsnelle afweging: blijf ik me opvreten of negeer ik alle signalen en gok ik het erop? Of beter: blijf ik redelijk of laat ik de verkeershufter in me los?
Deze BMW kiest voor het laatste. Vol gas de bebouwde kom in en dan maar hopen dat er geen tegenliggers over de brug komen. Het gaat net goed, want nog geen twee seconden later komen die tegenliggers er toch. Maar daar hoeft de BMW-rijder zich niet meer druk om te maken. Hij is die irritante vrachtwagen en kan eindelijk lekker vrijuit vijftig gaan rijden in Zwartsluis. Tenminste, dat hopen we dan maar.
Oost op het asfalt: lekker vol gas de bebouwde kom in

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Ook iets gefilmd? Op deze pagina lees je alles over het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.