Nieuws

Plots staat een auto in brand midden op een grasveld in Almelose woonwijk, politie doet onderzoek

De uitgebrande auto in Almelo
De uitgebrande auto in Almelo © RTV Oost
Het was een bijzonder beeld, vanmorgen in Almelo. Op een groot grasveld aan de Rembrandtlaan stond een uitgebrande auto. Niet echt een logische plek om een auto te parkeren. Het heeft er alle schijn van dat de auto daar met opzet is neergezet en in brand is gestoken. De politie onderzoekt dat. Daarbij wordt ook gekeken naar een autodiefstal in Den Ham. Mogelijk gaat het om dezelfde auto.
Gisteravond waren er ineens vlammen te zien vanaf het grasveld aan de Rembrandtlaan. Een grasveld waarop jeugd een balletje kan trappen of kan tafeltennissen kleurde ineens oranje.

Zwarte rookwolken

Op beelden die door wijkbewoners zijn gemaakt en te vinden zijn op de Facebookpagina van Scannernieuws Almelo is te zien dat op het grasveld een auto in lichterlaaie staat. Flinke, zwarte rookwolken hangen boven het grasveld. Ook is een ontploffing te horen. Agenten kijken van een afstandje toe hoe brandweerlieden het vuur proberen te blussen.
Op dat moment is al duidelijk dat de auto niet meer te redden is.
De dag na de brand is er inderdaad niet veel meer over van de wagen dan een karkas. Het staat op enkele meters van één van de goaltjes op het veld. Met linten heeft de politie de plek afgezet. Het voertuig is nauwelijks nog herkenbaar, maar heeft wel degelijk veel weg van de auto die enkele dagen geleden gestolen werd in Den Ham. Het gaat om een grijze Mercedes. Die auto zou in de dagen na de diefstal nog gezien zijn in de wijk de Riet in Almelo., meldde Scannernieuws Almelo enkele dagen geleden op gezag van de politie.
De afgebrande auto op het grasveld aan de Rembrandtlaan.
De afgebrande auto op het grasveld aan de Rembrandtlaan. © NewsUnited/ Bert Kamp
De politie laat in een reactie weten dat onderzoek nog niet heeft uitgewezen waarom de auto op het grasveld stond. Ook is niet duidelijk wie de eigenaar van de auto is. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de auto en de identiteit van de eigenaar. Om die reden is het karkas van de auto ook meegenomen door de politie. Onderzoek van de overblijfselen van de auto moet leiden tot de opsporing van de eigenaar.
De politie heeft ook buurtonderzoek gedaan op zoek naar getuigen van de autobrand. Wat dat heeft opgeleverd, is nog niet duidelijk. "Of er een verband is met de auto die in Den Ham is gestolen, is niet bekend", aldus een woordvoerder van de politie. Ook dat zal worden meegenomen in het politieonderzoek. Net als de vraag of er sprake is van brandstichting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.