Nieuws

Natuur en Milieu Overijssel over campagne jubileumjaar: 'Werken aan groene en duurzame toekomst speelt meer dan ooit'

Actie 50 jaar Natuur en Milieu Overijssel
Actie 50 jaar Natuur en Milieu Overijssel © Natuur en Milieu Overijssel
Natuur en Milieu Overijssel bestaat 50 jaar. "Wij zetten ons al 50 jaar met hart en ziel in voor een groenere en duurzamer toekomst. Dat speelt nu meer dan ooit," schrijft de kersverse directeur Andrea Kuiper-Vos over de campagne die de natuurorganisatie in haar gouden jubileumjaar gaat voeren.
Natuur en Milieu Overijssel wil op zoek gaan naar thema's die bewoners van Overijssel belangrijk vinden en daar vervolgens op inspelen bij volgende acties. "We doen dit digitaal via overijsselovermorgen.nl De uitkomst daarvan geeft ons goede input waar wij kunnen helpen als tussenpersoon of als projectbegeleider," legt medewerker Anne-Floor Zuurbier uit.

Nieuwe ideeën welkom

Op de website staan thema's als duurzame energie, hergebruik van grondstoffen en natuur in je eigen omgeving. Maar ook nieuwe ideeën zijn van harte welkom. "Twee van onze medewerkers bellen met bewoners die zelf ideeën indienen. Wij kunnen daarbij bewoners helpen door ze met andere vrijwilligers in contact te brengen. Want het wiel helemaal opnieuw uitvinden, hoeft vaak niet. Of we gaan het project samen oppakken. Ik vind dat wij als organisatie juist heel goed zijn in het samenwerken met de inwoners van onze provincie", aldus Anne-Floor.
"Wij hebben al jarenlang de rol om bewoners, zoals bij de groene lopers, te ondersteunen met hun projecten. Maar ook als mensen alleen informatie willen, kunnen ze bij ons terecht. We hopen met deze laagdrempelige campagne bewoners een extra duwtje in de goede richting te kunnen geven."
campagne 50 jaar Natuur en Milieu
campagne 50 jaar Natuur en Milieu © Natuur en Milieu Overijssel

Kerst pop-up store

Er lagen meerdere ideeën voor dit 50-jarig bestaan op tafel. "We konden kijken naar wat we in het verleden tot nu hebben bereikt. En natuurlijk zijn we trots op wat er allemaal is gedaan door Natuur en Milieu Overijssel. Van autoloze zondag tot deelauto's of het CFK-verbod naar CO2-reductie. En de laatste jaren hebben we zelfs met studenten en de kringloop in Zwolle een Kerst pop-up store opgestart waar tweedehands kerstartikelen verkocht werden. Supertof."
"We hadden een toekomstvisie kunnen maken voor de volgende 50 jaar. Ook belangrijk. Maar wij vinden het heden ook heel belangrijk. Daarom kijken we in onze campagne wat nú speelt en daar gaan we dit jubileumjaar op in zetten." Ze hoopt op veel reacties, zodat Natuur en Milieu Overijssel samen met de bewoners leuke projecten kan opstarten die Overijssel iets mooier maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.