Betaald voetbal

Ouahim en Brouwer bezorgen Heracles knap gelijkspel bij AZ

Heracles Almelo heeft op deze donderdagvond voor een stunt gezorgd in de Eredivisie. De promovendus pakte een knap punt op bezoek bij AZ. De thuisploeg was beter en kreeg meer kansen, maar Heracles wist stand te houden.
Bij de Almeloërs was er opnieuw een basisplek voor jongeling Stijn Bultman en ook Marko Vejinovic stond aan de aftrap, de eerste keer dit seizoen. Thomas Bruns begon daardoor op de bank en daar zat ook Bryan Limbombe. Mario Engels startte op zijn plek.

Al vroeg raak

AZ was de betere ploeg in de beginfase en dat werd na twaalf minuten ook op het scorebord zichtbaar. Vangelis Pavlidis zorgde voor de 1-0. Ruim tien minuten later was Myron van Brederode dichtbij, maar Michael Brouwer hield de bal, moeizaam dat wel, uit zijn doel.
Kort voor rust was Pavlidis dicht bij zijn tweede. Hij verlengde een voorzet van Dani de Wit, maar Brouwer wist hem dit keer wel van scoren te houden. Direct na rust ging AZ door met waar het voor rust gebleven was. Het was echter net niet scherp genoeg in de laatste fase.

Gelijkmaker uit het niets

Het doelpunt viel echter uit het niets aan de andere kant. Navajo Bakboord vond Anas Ouahim en die tikte de gelijkmaker binnen. AZ kon weer op zoek naar de voorsprong en Heracles kwam na een uur goed weg bij een scrimmage voor het doel.

Kansje Sankoh

AZ bleef aanvallen, maar creëerde geen echte uitgespeelde kansen. Heracles loerde op de tegenaanval en was via Mohamed Sankoh kansrijk. Hij stuitte echter op doelman Matthew Ryan. Aan de andere kant raakte Jordy Clasie de bal niet helemaal goed en die stuiterde daardoor naast het doel van Brouwer.

Brouwer belangrijk

Vijf minuten voor het einde leek het dan toch mis te gaan voor Heracles. Pavlidis kon alleen op Brouwer af, maar de doelman stond opnieuw zijn mannetje en hield de Griek van scoren. Een snoeihard schot van Kenzo Goudmijn werd daarna geblokt.

Achtste punt

In blessuretijd probeerde Yukinari Sugawara het nog, maar zijn inzet eindigde op het doel van de Almeloërs. Het bleef bij 1-1.Het punt is het achtste voor Heracles dit seizoen en daarmee staat het negende. AZ leed het eerste puntenverlies na vijf zeges op rij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.