Nieuws

112 Nieuws: Maaltijdbezorger raakt ernstig gewond bij aanrijding met bestelbus

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

18.53 uur | Maaltijdbezorger zwaargewond na aanrijding in Zwolle

Op de Ittersumallee is vanavond een maaltijdbezorger op een elektrische fiets aangereden door een bestelbus. Het slachtoffer liep ernstig letsel op en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de hulp van een trauma-helikopter met arts was ingeroepen. Die ging echter niet mee naar het ziekenhuis.
De politie onderzoekt wat er is gebeurd. De toedracht is nog onduidelijk.
Maaltijdbezorger zwaargewond na aanrijding
Maaltijdbezorger zwaargewond na aanrijding © Hugo Janssen/Persbureau Heitink

17.25 uur | Automobiliste raakt gewond bij botsing tegen boom

Een automobiliste is vrijdagmiddag op een boom gebotst in Enschede. Dat gebeurde op de Euregioweg. De bestuurster raakte bij de aanrijding gewond. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. De auto raakte zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf afgevoerd worden.
Auto botst tegen boom, bestuurster gewond
Auto botst tegen boom, bestuurster gewond © Dennis Bakker/News United

17.03 uur | Scooterrijder gewond bij aanrijding in Kampen

Een scooter en een bestelbus hebben elkaar vanmiddag geraakt bij de toerit naar de N50 bij Kampen. De scooter ging onderuit, de bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de scooter afgesleept.
Scooterrijder gewond bij ongeluk bij N50 in Kampen
Scooterrijder gewond bij ongeluk bij N50 in Kampen © AS Media

16.41 uur | Asbest gedumpt in buitengebied Schalkhaar

Onverlaten hebben een flinke hoeveelheid asbest gedumpt naast de Zwijnenbergerweg in het buitengebied van Schalkhaar. Het asbest werd vandaag gevonden. De bult puin is met lint afgezet, een gespecialiseerd bedrijf haalt het asbest weg.
De rekening voor het opruimen van het asbest gaat vooralsnog naar Deventer. Het team toezicht en handhaving van die gemeente wil daarom graag weten wie het asbest heeft achtergelaten en roept mensen die iets hebben gezien of camerabeelden uit het gebied hebben op zich te melden.
Asbest gedumpt in buitengebied van Schalkhaar
Asbest gedumpt in buitengebied van Schalkhaar © News United/Rens Hulman

15.32 uur | Auto's botsen in Enschede

Bij een botsing op de kruising van de Hennepstraat en de Dr. van der Zandestraat in Enschede zijn vanmiddag twee auto's flink beschadigd geraakt. Een van de bestuurders liep bij de aanrijding letsel op en moest zich onder behandeling van het ambulancepersoneel stellen. De politie zoek uit wat er is gebeurd.
Auto's botsen tegen elkaar in Enschede
Auto's botsen tegen elkaar in Enschede © Dennis Bakker/News United

15.16 uur |Politie onderzoekt explosie bij voordeur woning in Deventer

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een explosie afgelopen nacht bij de voordeur van een woning in de Hallenstraat in Deventer. De deur is vernield en heeft brandschade. Ook ging het ruit van een raam naast de deur door de klap aan diggelen. Er vielen bij de knal geen gewonden.
Vuurwerkbom vernielt voordeur en raam woning Deventer
Over de oorzaak en toedracht van de ontploffing kan de politie nog niets zeggen. De politie gaat er vanuit dat het om zwaar vuurwerk handelt. Later in de nacht werden opnieuw vernielingen gepleegd door onbekende daders. Er zouden met stenen zijn ingegooid naar het huis, waarbij enkele ramen glasschade opliepen.
Vuurwerkbom gegooid naar woning in Deventer
Vuurwerkbom gegooid naar woning in Deventer © Rens Hulman

12.18 uur | Vrachtwagen in berm A1: file voor knooppunt Buren bij Borne

Een vrachtwagen die vaststaat in de berm van de A1 bij Borne zorgt voor flink wat vertraging op de weg. De vrachtwagen staat in de linkerberm onder het viaduct met de Deldenerstraat ter hoogte van knooppunt Buren. De linker rijstrook van de A1 Rijssen richting Hengelo is afgesloten. Een berger is aanwezig om de vrachtwagen af te slepen. Hoe lang die klus gaat duren, is niet bekend.
Vrachtwagen vast in de linkerberm van de A1 bij Borne.
Vrachtwagen vast in de linkerberm van de A1 bij Borne. © News United/Bert Kamp

11.10 uur | Woningen Hardenberg ontruimd om gaslek

Vijf woningen aan de Castorstraat in Hardenberg zijn vanmorgen uit voorzorg ontruimd omdat er onder een van de woningen een gaslek is ontstaan. De politie heeft de straat afgezet en Cogas is aanwezig om het lek te lokaliseren en te dichten.
De woningen aan de Castorweg worden momenteel opgeknapt. Het is niet bekend of het gaslek bij die renovatiewerkzaamheden is ontstaan.
Woningen ontruimd aan Castorstraat om gaslek
Woningen ontruimd aan Castorstraat om gaslek © Gert Stegeman

10.00 uur | Oproep burgemeester

Burgemeester Ron König roept Deventenaren op 'buitengewoon alert' te zijn nu er opnieuw een auto in brand is gevlogen. Afgelopen nacht ging het voor de derde keer in zeven dagen mis, toen een auto aan de G.I. Brucestraat in vlammen op ging.
Burgemeester Ron König
Burgemeester Ron König © Gemeente Deventer

07.10 uur | Autobrand Deventer

Een auto is vannacht in vlammen opgegaan in Deventer. Dit gebeurde rond 4.40 uur aan de G.I. Brucestraat, in de wijk achter de Ceintuurbaan/Brinkgreverweg.
Het is de derde auto die de afgelopen zeven dagen in brand vloog in de stad. Zo ging het in de nacht van zaterdag op zondag mis in de naastgelegen Willem ten Rijnestraat. Een nacht later brandde een Bentley uit in Colmschate. Dit jaar zijn er al zeventien auto's en scooters in brand gevlogen in Deventer.
En weer vliegt er een auto in brand in Deventer
Ook bij de brand van afgelopen nacht was de auto niet meer te redden, ondanks snel ingrijpen van de brandweer. De voorzijde van de auto brandde volledig uit. Een auto die naast de brandende stond, raakte door de hitte fors beschadigd aan de voorkant.
De politie gaat uit van brandstichting en doet verder onderzoek. Wie camerabeelden uit de omgeving heeft waar iets verdachts op te zien is, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844.
Ook bij deze brand was de auto niet meer te redden
Ook bij deze brand was de auto niet meer te redden © News United / Rens Hulman

06.40 uur | Vrouw overleden bij ongeval

Een 67-jarige vrouw uit Enschede is gisteravond overleden bij een ongeval op de N35. De vrouw zat als passagier in een personenauto die frontaal op een tegenligger botste bij Haarle. Lees hier meer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.