Nieuws

Penningmeester studievereniging gaf tienduizend euro uit aan drugs en Thuisbezorgd voor zichzelf

Penningmeester studievereniging gaf tienduizend euro verenigingsgeld uit aan drugs
Penningmeester studievereniging gaf tienduizend euro verenigingsgeld uit aan drugs © GettyImages
Drugs, bezorgmaaltijden en avondjes op het terras. Een oud-penningmeester (23) van de Enschedese studievereniging CEMENTi verbraste in bijna een jaar tijd ruim tienduizend euro van de vereniging. Vandaag moest de man zich verantwoorden voor de rechter, die hem een taakstraf van 180 uur oplegde voor de verduistering. Ook moet de man het achterovergedrukte geld terugbetalen.
De Hengeloër werd in 2021 benoemd tot penningmeester van de studievereniging. Hij studeerde op dat moment accountancy aan Hogeschool Saxion. Omdat de man graag met vrienden mee wilde naar het terras maar daar niet genoeg geld voor had, gebruikte hij de pinpas van de studievereniging. En daarmee begon de verduistering. “Het begon met kleine bedragen, maar het liep op een gegeven moment uit de hand.”
Ook werden er regelmatig bedragen van rond de honderd euro van de rekening van CEMENTi gepind door de boekhouder. Hij biechtte aan de rechter op dat hij van dit contante geld drugs kocht.

Geen controle

De studievereniging eiste ruim zeventienduizend euro van de oud-penningmeester. De rechter gaat daar niet in mee. Wel kan met zekerheid worden gezegd dat de man ruim tienduizend euro in eigen zak heeft gestoken. Dat geld moet hij dan ook terugbetalen aan de vereniging.
De fraude kon lang onopgemerkt blijven, omdat er geen kascontrole werd uitgevoerd bij de vereniging. Dit concludeerde een onderzoekscommissie die door de vereniging in het leven werd geroepen na het ontdekken van de verduistering.
De man geeft aan ontzettend veel spijt te hebben van zijn acties. “Het is een enorm grote fout wat ik gemaakt heb.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.