Nieuws

HHC-fans blij met beslissing om supporters Kozakken Boys te weigeren

Kozakken boys viert de overwinning tijdens de Toto KNVB Beker op Vitesse in 2022
Kozakken boys viert de overwinning tijdens de Toto KNVB Beker op Vitesse in 2022 © ANP / Bart Stoutjesdijk
Supporters van de voetbalclub HHC in Hardenberg zijn het eens met de beslissing van burgemeester Offinga van Hardenberg om supporters van Kozakken Boys uit Werkendam vandaag niet toe te laten. Offinga besloot hiertoe na ongeregeldheden tijdens de laatste wedstrijd tussen beide clubs. "Harstikke goed, wie kwaad wil, moet opsodemieteren."
De wedstrijd tussen HHC en de Kozakken Boys uit Werkendam is al even bezig, de sfeer rond het veld is rustig. Dat heeft er vooral mee te maken dat er vandaag geen supporters van de tegenpartij aanwezig zijn in Hardenberg. Tijdens het laatste treffen tussen beide clubs klommen Kozakkensupporters in de hekken, ze staken vuurwerk af en de sfeer werd grimmig.
Supporters die er wel bij zijn, kwamen vooral om hun eigen clubspelers aan te moedigen. Zij staan volledig achter de beslissing van Offinga. "Je moet je een beetje rustig houden als de wedstrijd niet loopt zoals je graag had gezien. Het geeft natuurlijk geen pas om bij een slechte wedstrijd van jouw cluppie maar meteen de boel te gaan molesteren", zegt één van de fanatieke HHC-supporters.

'Dit zouden meer clubs moeten doen'

"Het gebeurt steeds vaker, dat geweld rond een voetbalwedstrijd, en dat kan gewoon niet. De burgemeester laat hiermee duidelijk zien dat het niet getolereerd wordt en dat zouden meer clubs moeten doen."
Ook de kleinere supporters die naar de wedstrijd komen kijken weten waar het om gaat. "Als je het niet eens bent met de scheids, dan moet je niet meteen het veld op gaan rennen. Dat kan gewoon niet", zegt de negenjarige Timo.
Zijn vriendjes zijn het roerend met hem eens. Zoals eigenlijk iedereen die vandaag naar het sportpark komt. "Vuurwerk is gevaarlijk weet je, dat moet je gewoon niet doen."
Kijk hier naar een video voorafgaande aan de wedstrijd HHC- Kozakken Boys:
Supporters blij met stadionverbod voor tegenpartij Kozakken Boys

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.