Nieuws

Vuurwerk, trekken aan de noodrem: Eaglesfans misdragen zich in de trein

Vuurwerk, trekken aan de noodrem: Eaglesfans misdragen zich in de trein
Vuurwerk, trekken aan de noodrem: Eaglesfans misdragen zich in de trein © Heitink
De Arnhemse politie heeft zaterdagmiddag de handen vol aan voetbalsupporters van Go Ahead Eagles die vanuit Deventer naar de wedstrijd tegen Feyenoord in Rotterdam reizen. De politie is met veel mensen aanwezig op Arnhem Centraal.
Volgens een politiewoordvoerder reizen honderden supporters via Arnhem naar Rotterdam, schrijft Omroep Gelderland. Het ging al mis toen er op het station in Deventer vuurwerk werd afgestoken. In de trein werd bij Dieren vervolgens aan de noodrem getrokken.

Agenten met honden

De Arnhemse politie kreeg lucht van de reizende hooligans en ging naar Arnhem Centraal om problemen voor te zijn. Perron 10 en 11 van het station zijn helemaal afgesloten. Op beelden is te zien dat op het perron agenten met honden rondlopen.

Doorreizen

De politie is vooral aanwezig om ervoor te zorgen dat de supporters snel doorreizen naar Rotterdam. Rond 15.25 uur vertrok een trein met supporters richting Utrecht. Aanhoudingen zijn vooralsnog niet verricht, zegt de woordvoerder.
De NS meldt dat er tussen Arnhem en Dieren geen treinen rijden. Dat zou komen door een trein die defect raakte door het trekken aan de noodrem.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.