Nieuws

112 Nieuws: Motorrijder botst op bedrijfswagen bij afrit A1 Holten

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

17.36 uur| Motorrijder botst op bedrijfswagen bij afrit A1 Holten

Bij de afrit Holten/Lochem van de A1 is een motorrijder gewond geraakt toen hij tegen de achterzijde van een bedrijfsbus botste. De motorrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bus heeft achter schade opgelopen en ook de motor heeft flinke schade. Het voertuig wordt afgesleept door een bergingsbedrijf. Er is een baanvak afgesloten vanaf de A1 rechtsaf naar Holten.
Zowel de bestelbus als de motor liepen flinke schade op
Zowel de bestelbus als de motor liepen flinke schade op © Foto’s News United/Jan Willem Klein Horstman
Na het ongeluk is een baanvak afgesloten vanaf de A1 rechtsaf naar Holten.
Na het ongeluk is een baanvak afgesloten vanaf de A1 rechtsaf naar Holten. © News United/Jan Willem Klein Horstman

17.20 uur| Fietser gewond bij aanrijding in Enschede

Bij een aanrijding op de kruising van de Kanaalstraat met de Auke Vleerstraat in Enschede is vanmiddag een fietser gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
fietser gewond in enschede
fietser gewond in enschede © news united / Dennis Bakker

15.55 uur | Ongeval veroorzaakt file op N350 tussen Rijssen en Wierden

Bij een aanrijding op de kruising van de Rijssensestraat-N350 met de afrit van de A35 raakten een auto en een taxibus vanmiddag zwaar beschadigd. De bestuurders kwamen met de schrik vrij. Beide voertuigen moeten worden weggesleept door een bergingsbedrijf. Het ongeval veroorzaakt een file op de weg van Rijssen naar Wierden De politie onderzoekt nog welke betrokken bestuurder mogelijk door rood is gereden.
Zwaar beschadigde auto's worden afgevoerd
Zwaar beschadigde auto's worden afgevoerd © Jan Willem Klein Horstman/News United

15.31 uur: Zoektocht naar Berjam verplaatst naar Ommen

De politiehelikopter die zoekt naar de 53-jarige Berjam uit Den Ham heeft zich verplaatst naar Ommen. Eerder werd al gezocht boven Den Ham en Vroomshoop. De man wordt sinds vanochtend vermist.
Het signalement van Berjam luidt: kale man van 53 jaar met witte huidskleur, 1,85 meter lang. Berjam is het laatst gezien in een groene jas met daaronder een fleece-vest, een blauw shirt, grijze werkbroek en zwarte werkschoenen. Berjam heeft vermoedelijk een blauwe tas van Action bij zich en is verdwenen op een scooter met kenteken DGB-93-G.
Wie Berjam ziet of heeft gezien wordt verzocht te bellen met 112.

14.31 uur : Politiehelikopter zoekt boven Den Ham naar vermiste Berjam

Sinds tien uur vanmorgen wordt de 53-jarige Berjam uit Den Ham vermist. In een Burgernetmelding wordt melding gemaakt van een urgente vermissing. Een politiehelikopter is ingezet, die vliegt momenteel boven Den Ham op zoek naar de man.
Het signalement van Berjam luidt: kale man van 53 jaar met witte huidskleur, 1,85 meter lang. Berjam is het laatst gezien in een groene jas met daaronder een fleece-vest, een blauw shirt, grijze werkbroek en zwarte werkschoenen. Berjam heeft vermoedelijk een blauwe tas van Action bij zich en is verdwenen op een scooter met kenteken DGB-93-G.
Wie Berjam ziet of heeft gezien wordt verzocht te bellen met 112.

10.55 uur | Bedrijfsbus vliegt onder het rijden in brand

Een bestuurder van een bedrijfsbus kreeg vanmorgen in Hengevelde de schrik van zijn leven toen zijn auto ineens in brand vloog. Hij merkte dat er iets mis was toen de bedrijfsbus onder het rijden begon te stoten en te bokken. Dit was op de rotonde van de Haaksbergerstraat met de Goorseweg. Hij reed de bus vervolgens een parkeerhaven in, waar binnen de kortst mogelijk tijd de vlammen aan alle kanten uit de wagen sloegen.
De opgeroepen brandweer van Goor wist de brand snel te bedwingen met blusschuim, maar kon niet voorkomen dat de bus zwaar beschadigd raakte. De oorzaak lijkt een technisch mankement. De bestuurder bleef ongedeerd. Het verkeer ondervond flinke hinder omdat de Haaksbergerstraat door de brand afgesloten werd. Een flinke file was het gevolg. De bus wordt door een berger weggesleept.
Bedrijfsbusje vat vlam en loopt forse brandschade op
Bedrijfsbusje vat vlam en loopt forse brandschade op © Bert Kamp/News United

08.55 uur | Fietser gewond in Enschede, weg afgesloten voor verkeer

De Haaksbergerstraat in Enschede is vanmorgen in beide richtingen afgesloten nadat een fietser is aangereden door een automobilist. Het ongeluk gebeurde op kruising van de Haaksbergerstraat met de Keuperweg. Volgens omstanders kwam de fietser onder de auto toen hij de weg wilde oversteken. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk.
De Haaksbergerstraat in Enschede is afgesloten na aanrijding.
De Haaksbergerstraat in Enschede is afgesloten na aanrijding. © NewsUnited/Dennis Bakker

07.05 uur | 'Flink gewonde' Pool aangetroffen in Deventer

De plek waar de Pool werd aangetroffen door de politie.
De plek waar de Pool werd aangetroffen door de politie. © Rens Hulman
Langs het water aan de Deltalaan in Deventer heeft de politie gisteravond een Pool aangetroffen, die gewond was geraakt aan zijn gezicht. Hoe dat is gekomen, is onduidelijk. De fiets en een schoen van de man lagen in het water.
Het slachtoffer is met een ambulance meegegaan naar het ziekenhuis. De politie wil niks zeggen over waarom de man gewond is geraakt. Agenten ter plaatse houden het op een 'flink gewond' persoon, die is aangetroffen naast het water.

07.00 uur | Scootmobiel brandt uit in Enschede

In Enschede werd zondagavond een scootmobiel in brand gestoken.
In Enschede werd zondagavond een scootmobiel in brand gestoken. © NewsUnited/Dennis Bakker
In Enschede is gisteravond een scootmobiel volledig uitgebrand. Het voertuig zou zijn aangestoken door iemand op een scooter melden buurtbewoners.
De brandweer heeft de brand geblust maar van de scootmobiel bleef weinig meer over. De politie doet onderzoek.

06.50 uur | Automobilist zwaargewond bij eenzijdig ongeluk

Bij een ongeluk op de N284 raakte een automobilist zwaargewond.
Bij een ongeluk op de N284 raakte een automobilist zwaargewond. © NewsUnited/ Wijnand Rensink
Op de Diepenheimseweg, tussen Diepenheim en Neede, de N284, is gisteravond een automobilist zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk. Het slachtoffer is met zware verwondingen naar het ziekenhuis in Enschede gebracht.
De automobilist raakte rond tien uur gisteravond door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste frontaal op een boom langs de weg. Meerdere ambulances en brandweerwagens kwamen ter plaatse. Ook een traumaheli landde in de buurt van het ongeluk.
Brandweerlieden hebben de automobilist uit de auto bevrijd waarna hij door ambulancepersoneel kon worden behandeld.
De Diepenheimseweg, dat is de provinciale weg die Overijssel en Gelderland met elkaar verbindt, is lange tijd afgesloten geweest voor verkeer vanwege de hulpverlening en politieonderzoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.