Nieuws

Auto rijdt speelplein kinderopvang Zwolle op: één kind en bestuurder gewond

Auto crasht op speelterrein in Zwolle, één kind en bestuurder gewond
Auto crasht op speelterrein in Zwolle, één kind en bestuurder gewond © Persbureau Meter
Een kind is vanmorgen lichtgewond geraakt toen door nog onbekende oorzaak een auto op het speelterrein van kinderopvang 't Werkel aan de Dijkgraafhof in Zwolle belandde. Ook de bestuurster van de auto liep verwondingen op. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster is aangehouden en wordt op een later moment verhoord. Het kinderdagverblijf is gesloten. Kinderen worden opgevangen in een sportzaal in de omgeving, waar ze door hun ouders worden opgehaald.
Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. Duidelijk is in elk geval dat een auto op de rotonde bij de Mastenbroekerallee en de Werkerlaan van de weg is geraakt. Vermoedelijk raakte de bestuurster onwel, waarna de auto via de berm en dwars door een heg en een hekwerk het speelterrein opreed. Daar is de auto op een zandbult gecrasht en zo tot stilstand gekomen.
Een kind raakt lichtgewond. Ook de bestuurster liep verwondingen op. Beiden zijn in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Op het terrein heeft de auto voor een flinke ravage gezorgd. Zo is ook daar een hekwerk vernield en een zonwering aan gort gereden.
Auto rijdt speelterrein kinderopvang in Zwolle op: kind en bestuurder gewond

Getuigen gezocht

De hulpdiensten rukten na de eerste melding massaal uit. Zo waren er vier ambulances en meerdere brandweerwagens aanwezig. Ook zijn er twee traumahelikopters opgeroepen, maar die zijn ook weer afgemeld.
Ouders zijn opgeroepen hun kinderen op te halen van het kinderdagverblijf. De eerste ouders zijn inmiddels aanwezig bij het kinderdagverblijf en laten weten geschrokken te zijn van wat ze daar zien.
Het Team Forensische Opsporing is aanwezig en onderzoekt het ongeluk. De auto is inmiddels van het terrein gehaald. De politie Overijssel roept getuigen en mensen die hulp hebben verleend direct na het ongeluk op zich te melden via 0900-8844. Getuigen die behoefte hebben aan een luisterend oor kunnen bellen met Slachtofferhulp Nederland op 0900-0101, meldt de Veiligheidsregio IJsselland.
Auto belandt op speelterrein kinderopvang in Zwolle: kind en bestuurder naar ziekenhuis
Auto belandt op speelterrein kinderopvang in Zwolle: kind en bestuurder naar ziekenhuis © RTV Oost/Mariëlle Beumer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.