nieuws

Groen licht voor de bouw van Knarrenhof in Zwolle

De plannen voor de Knarrenhof in Zwolle gaan definitief door. Het is daarmee het eerste woon-zorgcomplex van Nederland dat zelfvoorzienend is. Zo zullen de bewoners samen hun eigen zorg gaan inkopen en zullen ze waar mogelijk voor elkaar klaar staan.
Voor deze manier van wonen is veel belangstelling. Informatieavonden waar voorlichting werd gegeven zijn de afgelopen periode druk bezocht. De locatie waar het complex wordt gebouwd is het voormalige overdekte zwembad in de wijk Aalanden.

Overeenstemming over grondaankoop

In 2010 is de vereniging Krasse Knarren begonnen met onderzoek naar de haalbaarheid. Een moeilijkheid daarbij was om met de gemeenten tot overeenstemming te komen voor het aankopen van de grond. Nu dat is gelukt kan de bouw van vijftig tot zestig woningen van start. Mensen die voor een woning in aanmerking komen konden zich daarvoor inschrijven. Vanavond worden zijn tijdens een bijeenkomst geïnformeerd over de plannen.
Niet alleen in Zwolle is er belangstelling voor de Knarrenhof. Een groot aantal van de woningen is voor de verkoop. Daarnaast worden er ook appartementen verhuurd via deltaWonen. In Dedemsvaart, Hardenberg en in de gemeente Zwartewaterland hebben inwoners belangstelling getoond. Plannen om ook daar een vergelijkbare woon-zorgcomplex te bouwen zijn inmiddels in de maak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.