Betaald voetbal

Bewoners Twentse Zorgcentra stomen FC Twente Vrouwen klaar voor de Champions League

© RTV Oost: Esther Rikken
Op naar de Champions League. BK Häcken, maak je borst maar nat! "Ha, ha, de borst heb ik al nat. Het komt hier met bakken uit de lucht", grapt Farhat Mobin, één van de bewoners van de LosserHof. De deelnemers aan de sportdag van Stichting Goal hebben zichtbaar lol.
Ook Sophie Diepenmaat geniet. "Van wie ik fan ben? Ik ga juichen voor Farhat. Hij moet straks spelen tegen de vrouwen van FC Twente. Komt goed jongen, je kunt het", aldus Sophie.

Line-up

Tijdens de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen mochten bewoners van de Twentse Zorgcentra de line-up verzorgen, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord. "Een geweldige ervaring voor de bewoners én de speelsters. En nu is het zover dat ze samen gaan voetballen, hier op terrein van zorginstelling de LosserHof in Losser", aldus Luc Beld van Stichting GOAL.
Voetbalsters FC Twente verzorgen clinic voor Stichting Goal

Ambassadeur

FC Twente Vrouwen is sinds mei van dit jaar ambassadeur van Stichting GOAL en verleent sindsdien haar medewerking aan sportactiviteiten voor bewoners van de Twentse Zorgcentra.

Sport & spel

Stichting Goal organiseert het hele jaar recreatieve activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderen met een zorgbehoefte.

Een voorrecht als je kunt en mag sporten

"Waar het om gaat is dat onze bewoners bewegen, op wat voor een manier dan ook. En de FC Twente Vrouwen, ja daar zijn wij allemaal fan van dus supertof dat ze hier zijn", aldus Beld. "Wij doen dit met plezier en het zet ons ook weer even met beide benen op de grond. Wij mogen de handen dichtknijpen dat we kunnen sporten en bewegen. Dat we niet beperkt zijn. Ja, écht!", aldus Renate Jansen, één van de speelsters van FC Twente Vrouwen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.