Nieuws

Woonunits voor tijdelijke opvang minimaal 104 Oekraïners in Dedemsvaart

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © ANP
Aan de Zuidwolderstraat in Dedemsvaart worden binnenkort 26 woonunits geplaatst, die onderdak bieden aan minimaal 104 Oekraïense vluchtelingen. Die locatie is met inbreng van bewoners tot stand gekomen. De tijdelijke woningen moeten op 1 december klaar zijn. Ondertussen kijkt de gemeente ook naar opvang in Bergentheim en in het Gezondheidspark in Hardenberg.
De tijdelijke woonunits zijn geschikt voor maximaal zes personen, al ligt het aantal bewoners per unit aan de gezinssamenstelling. De tijdelijke woningen hebben een keuken, een woonkamer en een slaap- en badkamer. Op 1 december van dit jaar moeten de woningen klaar zijn om de eerste van minimaal 104 Oekraïners op te vangen.
Voor die tijd moet er het een en ander gebeuren. Zo is er een omgevingsvergunning nodig en moeten er de nodige kabels en leidingen worden gelegd om de units te voorzien van water en elektriciteit. Ook legt de gemeente wegen, voetpaden, parkeerplaatsen en het nodige groen aan op de opvanglocatie die hier voor drie jaar wordt aangericht.

Stroom

Het gemeentebestuur heeft het oogt ook laten vallen op een terrein aan de Van Roijensweg in Bergentheim, al dient zich hier een probleem aan: elektriciteit kan hier nog niet worden aangelegd. Dat probleem speelt ook op het derde terrein dat is aangewezen als tijdelijke opvanglocatie: het Gezondheidspark in Hardenberg. De gemeente zoekt naar oplossingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.