Nieuws

Omtzigt over vertrek voorzitter NSC: "Raakt me hoe we hiermee omgaan"

Pieter Omtzigt
Pieter Omtzigt © ANP
Het vertrek van Hein Pieper als voorzitter van Nieuw Sociaal Contract (NSC) raakt lijsttrekker Pieter Omtzigt. "Het bestuur doet dit, de heer Pieper heeft het besloten, maar het raakt me wel hoe we hiermee omgaan", vertelt het Kamerlid uit Enschede.
Omtzigt 'mist' Pieper als de voorzitter van zijn partij, antwoordde hij op de vraag of hij liever had dat Pieper bij de partij was gebleven. De dijkgraaf uit Schalkhaar vertrok gisteren bij NSC, nadat een klacht was binnengekomen bij de partij. Het ging volgens NSC om een arbeidsconflict van negentien jaar geleden dat 'op geen enkele wijze betrekking op onze partij had'.

'Raakt mij'

Op de vraag of Omtzigt de afgelopen jaren zelf nooit iets verkeerd heeft gedaan, antwoordde de Enschedeër: "Natuurlijk heb ik fouten gemaakt de afgelopen negentien jaar in mijn leven, dus wat dat betreft raakt dat mij".
Medebestuurslid Bert van Boggelen neemt de voorzitterstaken over, maar Pieper blijft wel betrokken bij NSC als gewoon lid.
In het nog prille bestaan van NSC zijn in korte tijd nu twee medewerkers opgestapt. Onlangs zette Omtzigt zijn nieuwe woordvoerder na 3,5 uur op straat. Dat had te maken met oude tweets.

Dijkgraaf

Pieper blijft wel dijkgraaf bij het Waterschap Rijn en IJssel. “De aantijgingen gaan over zijn werk bij een eerdere werkgever bijna twintig jaar geleden. Die kwestie is toen uitgesproken en afgehandeld”, laat loco-dijkgraaf Antoinet Looman namens het waterschap aan mediapartner REGIO8 weten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.