Nieuws

De Mini van Elisa is vannacht gestript: "Je mag in Nederland niets moois meer hebben"

De Mini Cooper van Elisa uit Rijssen is vannacht gestript.
De Mini Cooper van Elisa uit Rijssen is vannacht gestript. © Eigen foto
Het is haar trots, de Mini Cooper uit 2015 die ze begin dit jaar kocht. Vanmorgen trof Elisa uit Rijssen haar geliefde auto aan zonder koplampen. En ook onderdelen van de middenconsole bleken vakkundig uit de wagen te zijn gestolen. Nu zoekt ze mensen die haar kunnen helpen bij het opsporen van de daders. "Je hoopt dat dit niet met jouw eigen auto gebeurt."
"Dat was niet leuk wakker worden vanmorgen", vat Elisa haar ochtend samen. Toen ze buiten kwam, zag ze twee gaten in de carrosserie van haar auto, waar normaal de zo kenmerkende grote koplampen van dat model zitten. Aan de zijkant waren kunststof delen van de auto gestript. Binnen in de auto was de schrik voor Elisa zo mogelijk nog groter toen ze de ravage daar aan trof. Delen van de middenconsole waren verdwenen. Alle knoppen en de kilometerteller waren meegenomen.

Schade bepalen

"En mogelijk ook het infotainmentsysteem", verzucht Elisa door de telefoon, terwijl ze naar de garage rijdt. Hoewel ze goede hoop heeft dat de dieven dat hebben laten zitten, nu ze merkt dat ze nog wel handsfree kan bellen in haar auto. In de garage moet de schade worden bepaald, maar de Rijssense gaat ervan uit dat het schadebedrag in de duizenden euro's loopt. "Alleen die lampen kosten al vijfhonderd euro."
De auto van Elisa Langenberg is flink beschadigd
De auto van Elisa Langenberg is flink beschadigd © Eigen foto
Haar auto stond geparkeerd in de omgeving van de Nassaustraat en de Prinsenstraat in Rijssen. Een eigen parkeerplek heeft Elisa niet. Normaal parkeert ze voor haar huis, maar dat kon gisteren niet. Die plaats was bezet. De auto stond dus iets verderop, tegenover het huis van vrienden. "Zij hebben niks gemerkt."
Elisa verwacht overigens niet dat ze de daders zelf wel had opgemerkt als de auto dichterbij haar huis had gestaan. De daders zijn professioneel te werk gegaan, constateert ze wrang. "Ze hebben het wel netjes gedaan. Er is niet meer schade dan nodig is."

Emotionele tik

Niet alleen de financiële schade is groot. Ook emotioneel heeft Elisa een tik gehad. "Ik ben gek op Mini's. Dit is ook best een luxe auto." Ze is trots dat ze de wagen op 25-jarige leeftijd heeft kunnen kopen. "Maar kennelijk mag je in Nederland niets moois meer hebben."
Ze heeft de auto-inbraak op Facebook gemeld. Ze hoopt dat er camerabeelden zijn waarop de daders staan. Dat hopen de andere slachtoffers waarschijnlijk ook , want al snel blijkt dat er nog eens twee auto's zijn gestript in Rijssen vannacht: een tweede Mini en een BMW. Navraag bij de politie leert dat daar nog niks bekend is, maar het duurt meestal even voordat aangiftes in het systeem verwerkt zijn.
Wat nu? Durft Elisa haar auto nog wel bij haar huis te parkeren? Een huis met garage heeft ze niet. Ze overweegt een alarmsysteem, of misschien is het huren van een garagebox een optie. Over de daders is ze duidelijk: "Ik hoop dat ze hun vingers flink branden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.