Nieuws

Deelnemers Regio Songfestival in de schijnwerpers: MAERTEN maakt 'uit het leven gegrepen' liedjes

Deelnemer Regio Songfestival MAERTEN uit Zwolle
Deelnemer Regio Songfestival MAERTEN uit Zwolle © Romy ter Harmsel
MAERTEN is een singer-songwriter uit Zwolle die Nederlandstalige popmuziek maakt. De nummers gaan over situaties die uit het leven gegrepen zijn, waardoor er meteen een connectie ontstaat tussen de artiest en het publiek.
Door zijn verhaal te delen hoopt hij mensen te laten zien dat ze niet alleen staan in de dingen die ze meemaken en voelen. Met zijn muziek kan hij terecht op verschillende podia. Zo heeft MAERTEN (die eigenlijk Rik Tempelaar heet) met een volledige band in Hedon gestaan, maar heeft hij ook opgetreden in het TV Oost cultuurprogramma Spunck Podium en als solo-act bij Niki Today en IDAHOTIQZ gespeeld.

TikTok challenge

Het nummer 'Ruimtereis' is ontstaan uit een challenge op TikTok om een lied te schrijven met drie woorden die door zijn volgers gegeven waren. Hij vindt het een universeel thema: het is een metafoor voor het duiken in het onbekende en het loslaten van dingen die je hebt, want er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken.
MAERTEN - Ruimtereis
MAERTEN hoopt dat het nummer snel aanslaat bij het grote publiek door het dansbare karakter en het refrein dat makkelijk mee te zingen is. Hij gaat absoluut voor de winst: "Hoe mooi zou het zijn om op 4 november in Utrecht de winst voor Overijssel binnen te halen?"
Willie Oosterhuis, onze ambassadeur van het Regio Songfestival hoort de liedjes voor het eerst op Radio Oost. Hij geeft over elk liedje zijn persoonlijke mening (die niet meetelt voor de beoordeling door vakjury en publiek). Over 'Ruimtereis' zegt Willie:
‘Ik zweef naar de toekomst’. Het bekende achterlaten; het onbekende tegemoet… Alsof het daar om gaat… Weg van hier?! Helemaal plat geslagen zingt MAERTEN eigenlijk… het mooie van Overijssel is… weg van Overijssel… Maar hij bedoelt natuurlijk… weg van Overijssel DURVEN gaan…, want MAERTEN wil helemaal niet weg. MAERTEN woont maar wat graag in de stilte… net buiten de gracht… van Zwolle… De hoofdstad van Overijssel, waar hij zich heeft kunnen ontwikkelen tot topcomponist en -producer. In ‘De Ruimtereis’ komen de synthesizers en het ritme uit de jaren ‘80 samen met de productie en het arrangement van nu… MAERTEN is dus daar… èn hier… èn ook nog eens onderweg?!…. Naar nog meer prachtige eigentijdse popsongs… hoop ik… MAERTEN… met hoofdletters… en terecht! Elke provincie zou willen zo’n top- artiest te kunnen afvaardigen. Overijssel heeft nog 7 sterren meer op deze multi muzikale ‘ruimtereis’, dat Regio Songfestival heet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.