Nieuws

Seksshop, bouwer van prefab woonunits en installatiebedrijf failliet

De seksshop Erotica Xqlive wist het hoofd niet boven water te houden (foto ter illustratie).
De seksshop Erotica Xqlive wist het hoofd niet boven water te houden (foto ter illustratie). © ANP
Drie faillissementen deze week in Overijsel. Behalve seksshop Erotica Xqlusive in Zwolle gingen ook een bouwer van prefab woningen in Vroomshoop en een installatiebedrijf in Haaksbergen op de fles.
De seksshop Erotica Xqlusive aan de Ossenmarkt is bepaald geen onbeschreven blad in ondernemend Zwolle. De eigenaar timmerde namelijk sinds ruim tien jaar ambitieus aan de weg. Zo werd de erotische winkel eind 2021 shirtsponsor van een lokale jeu-de-boulesclub. Om de sport zo een wat sexyer imago te geven.
Een jaar eerder werd de winkel ook al eens overvallen, waarbij de eigenaar werd bedreigd met een mes.
De eigenaar van Erotica Xqlusive heeft zelf het faillissement aangevraagd. Curator Thim Pierik laat weten dat hij de eigenaar van de seksshop nog niet heeft kunnen spreken: "Ik heb er dus nog geen enkel zicht op waardoor de problemen zijn ontstaan."

Prefab woningen

Ook werd deze week het faillissement uitgesproken over Uniqa Prefab in Vroomshoop. Het nog maar twee jaar geleden opgerichte bedrijf was gespecialiseerd in gevels, daken en vloeren maar produceerde ook lichte sandwich-panelen voor prefab woonunits. Onder meer voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen.
Volgens curator Wouter Weenink rezen de problemen toen met een grote opdrachtgever discussie ontstond over de betaling van de laatste termijnen. "Dat ging om dusdanige bedragen dat de bestuurder uiteindelijk zelf het faillissement heeft moeten aanvragen."
De Vroomshoopse bv had één werknemer in dienst en werkte vooral met ingehuurd personeel. Curator Weenink onderzoekt nog of een doorstart tot de mogelijkheden behoort. "Het concept ziet er erg fraai uit, maar het faillissement is eigenlijk nog maar net uit uitgesproken. Het is dan ook te pril om nu al te kunnen zeggen of een doorstart erin zit."

Installateur

Het derde Overijsselse bedrijf dat deze week op de fles ging, is Installatietechniek Haaksbergen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.