Overige sporten

Volleyballers Oranje kunnen Polen niet stoppen

Wouter ter Maat
Wouter ter Maat © ANP Foto
De Nederlandse volleyballers zijn er in hun voorlaatste duel op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in China ondanks sterk spel niet in geslaagd voor een stunt te zorgen. Polen, de nummer 1 van de wereldranglijst, moest de eerste set prijsgeven maar won wel: 21-25 25-17 25-22 en 29-27.
Daarmee kwalificeerde het team zich voor de Spelen van Parijs 2024. Oranje, met Wouter ter Maat en Thijs ter Horst uit onze provincie, was al uitgeschakeld. Nederland trad in het zesde duel in Xi'An aan zonder sterspeler Nimir Abdelaziz.
De ploeg van bondscoach Roberto Piazza won de eerste set, maar slaagde er daarna lange tijd niet in de servicedruk op de favoriete Polen te handhaven. In de vierde set herpakte de ploeg zich en leek zelfs een vijfde set aanstaande. Maar na vier niet door Oranje benutte setpunten, sloegen de Polen alsnog toe.

Argentinië

Zondag volgt nog een laatste duel met Argentinië. Om alsnog deel te nemen aan de Olympische Spelen van Parijs heeft Nederland een hoge notering nodig op de wereldranglijst van juni 2024.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.