Betaald voetbal

Heracles Almelo likt wonden na ruime nederlaag in Deventer: "De cijfers liegen niet"

Antonio Satriano en Navajo Bakboord verloren met Heracles Almelo op bezoek bij Go Ahead Eagles
Antonio Satriano en Navajo Bakboord verloren met Heracles Almelo op bezoek bij Go Ahead Eagles © ANP
Heracles Almelo ging gisteravond met ruime cijfers onderuit bij Go Ahead Eagles. Uiteindelijk werd het 4-0 voor de Deventenaren en dat zorgde voor bedrukte gezichten aan de kant van de Almeloërs.
"Aan de bal waren we nog wel redelijk, maar we creëren nauwelijks kansen voor rust. De tweede helft beginnen we wat beter, maar op het eind krijg je ook weer zoveel kansen tegen. Dan ga je met een verschrikkelijke nederlaag naar huis", aldus Michael Brouwer.

Zeker niet kansloos

De uitslag in Deventer zegt niet alles over de wedstrijd, want ook Heracles kreeg zeker kansen op doelpunten. "We hebben mogelijkheden gehad, maar als je terug in de wedstrijd wilt komen moet je die wel scoren", is de doelman duidelijk.

Domper

"Dit is een enorme domper, maar hier moeten we niet van in de war raken", vervolgt Brouwer. "We hebben tot vandaag ook mooie dingen laten zien en daar moeten we ons aan vast houden. Vandaag was gewoon een klote dag. "
Doelman Brouwer: "Met een verschrikkelijke nederlaag naar huis"

Egoïstisch

Met name na rust liet Heracles grote kansen onbenut om terug te komen in de wedstrijd. Spelers gingen te vaak voor eigen succes, tot afgrijzen van trainer John Lammers. "Je moet elkaar een doelpunt gunnen. Bij sommige kansen zijn we te egoïstisch en dat is zonde."
De Heraclieden draaiden dit seizoen al vaker een achterstand na rust om, maar vandaag lukte dat dus niet. "Als wij die 2-1 hadden gemaakt dan was het een andere wedstrijd geworden, maar die moet je wel maken", vervolgt Lammers. "We hebben de tweede helft wel laten zien dat we goed kunnen voetballen, maar in de eindfase moeten we scherper zijn."
John Lammers kritisch op aanvallers: "Ze moeten meer oog hebben voor elkaar"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.