nieuws

Definitieve uitspraak over rechtbank Almelo vandaag op agenda, maar uitstel wordt verwacht

Protest medewerkers rechtbank Almelo in Zwolle
Protest medewerkers rechtbank Almelo in Zwolle
Opnieuw een spannende dag voor medewerkers van de rechtbank in Almelo. Vandaag is de definitieve uitspraak verwacht over de toekomst van de rechtbank.Â
De Raad voor de rechtspraak heeft aangekondigd vandaag met een definitief besluit te komen over de toekomst van de rechtbank. In de rechtbank in Almelo worden vanaf 2021 minder rechtszaken behandeld. Complexe strafzaken voor de meervoudige kamer gaan naar Zwolle. Het plan staat in het meerjarenplan van de Rechtspraak 2015-2020.

Uitstel

Het definitieve besluit over de rechtbank werd eerder uitgesteld vanwege de ontstane ophef over het besluit. Het leide onder meer in de Tweede Kamer tot vragen. Woordvoerder Erik Endlich van het personeel van de rechtbank verwacht niet dat vandaag het definitieve besluit volg. "Ik verwacht dat het ook vandaag zal worden uitgesteld", zegt hij.

Beslissing

Endlich wijst daarbij onder meer op een hoorzitting die vanmiddag nog plaatsvindt in de Tweede Kamer. Door de politieke inmenging in het besluit over ontmanteling van meerdere rechtbank in Nederland, waaronder dus die in Almelo, verwacht Endlich dat de Raad voor de Rechtspraak het definitieve besluit opnieuw zal uitstellen. "Ik kan me niet voorstellen dat er vandaag de beslissing valt", aldus Endlich.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.