Nieuws

112 Nieuws: Automobilist ernstig gewond na ongeval op N737, wagen schiet van talud en knalt tegen hekwerk spoor

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven van deze maandag in onze provincie.

14.01 uur | Automobilist ernstig gewond na ongeval bij spoorbrug N737

Een auto is na een botsing met een bus ter hoogte van de spoorbrug op de N737 bij Deurningen van de weg geschoten en onderaan het talud tegen een hek gecrasht. De bestuurder is daarbij ernstig gewond geraakt en met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een gealarmeerde traumahelikopter is vlak voor de landing geannuleerd.
De N737/Vliegveldstraat is volledig afgesloten voor het verkeer. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Het lijkt er op dat de automobilist tegen de achterkant van de bus is gebotst en vervolgens van het wegtalud is gereden en honderden meters verder tegen de afrastering van het spoor is geëindigd.
Automobilist ernstig gewond na ongeval bij spoorbrug N737
Auto schiet na botsing van wegtalud en crasht honderden meters verder tegen spoorafrastering
Auto schiet na botsing van wegtalud en crasht honderden meters verder tegen spoorafrastering © Dennis Bakker/News United

13.43 uur | Vrachtwagen verliest olie op N35, weg gedeeltelijk dicht

De N35 bij Raalte is sinds begin van de middag gedeeltelijk afgesloten voor verkeer in verband met een oliespoor op de rijbaan tussen Heino en de afslag N348 richting Lemelerveld. Een vrachtwagen met olielekkage heeft de N35 over een flink aantal kilometers besmeurd. De olie moet worden weggehaald in verband gevaarlijke gladheid voor het verkeer. De rijbaan wordt in gedeelten schoongemaakt, zodat de omleiding voor het verkeer binnen de perken blijft.
Oliespoor op de N35 bij Raalte geeft flinke verkeershinder
Oliespoor op de N35 bij Raalte geeft flinke verkeershinder © Rens Hulman
De weg is afgesloten van Raalte naar Heino. Het verkeer dat vanuit Nijverdal en Lemelerveld komt, kan alleen richting Deventer rijden . Verkeer vanuit Zwolle kan nu nog wel naar Raalte rijden. Later gaat ook dit weggedeelte dicht, omdat ook daar nog olie van het wegdek moet worden verwijderd. De verkeershinder gaat naar verwachting nog wel enige tijd duren.
De vrachtwagen met olielekkage staat stil op de weg en moet worden weggesleept.

12.43 uur | Bestuurder landbouwvoertuig ernstig gewond na ongeval

Op de Laagsestraat in Oud Ootmarsum is vanmorgen een trekker met aanhanger tegen een boom gereden en daarna in brand gevlogen. De bestuurder van het landbouwvoertuig met combinatie kon door omstanders uit de cabine worden gered, maar is ernstig gewond geraakt bij het ongeval. Hij is na een gezamenlijke hulpverlening van Nederlandse en Duitse hulpdiensten met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.
Ernstig ongeval met landbouwvoertuig bij Oud Ootmarsum
Ernstig ongeval met landbouwvoertuig bij Oud Ootmarsum © Dennis Nengerman

09.18 uur | Auto botst met vrachtwagen op N36

Op de N36 bij de rotonde Witte Paal kwamen vanmorgen een vrachtwagen en een personenauto met elkaar in botsing. Beide voertuigen kwamen uit de richting Almelo en reden achter elkaar. Toen de vrachtwagen vlak voor de rotonde in de remmen ging knalde de auto er achterop. Bij de botsing raakte niemand gewond. De auto raakte flinke beschadigd en is door een berger weggesleept.
Auto zwaar beschadigd na aanrijding met vrachtwagen
Auto zwaar beschadigd na aanrijding met vrachtwagen © Gert Stegeman

07.16 uur | Scooterrijder gewond bij aanrijding met auto

Bij een aanrijding met een auto is vanmorgen op het Buitenhof in Almelo een bestuurder van een scooter gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het lijkt er op dat de verkeerslichten op de kruising van het Buitenhof met de Sluitersveldsingel buiten werking waren, wat aanleiding zou kunnen zijn voor de botsing. Beide voertuigen raakten beschadigd en weggesleept door een bergingsbedrijf.
Scooter botst met auto op kruising Sluitersveldsingel in Almelo
Scooter botst met auto op kruising Sluitersveldsingel in Almelo © Floris Kayim/News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.