Historische week met feestelijke afsluiting voor Go Ahead Eagles in Deventer

Go Ahead Eagles is begonnen aan een historische week met een feestelijke afsluiting. Het Europa Cup-treffen met Celtic vond exact 50-jaar geleden plaats en vrijdag wordt het vernieuwde stadion De Adelaarshorst geopend.

De wedstrijden tegen Celtic werden vijftig jaar geleden kansloos verloren. In de eigen Adelaarshorst werd het 0-6 voor de Schotten. In Glasgow verloor Go Ahead met 1-0. Ondanks die nederlaag staat de wedstrijd in het geheugen van vele oudere Go Ahead-fans gegrift. Het was - tot voor drie maanden geleden de wedstrijden tegen Ferencvaros - het enige Europa Cup-avontuur in de geschiedenis van de Deventer club. Voor Go Ahead en supporters volop aanleiding om dat nog eens uitgebreid te herdenken.

Feestelijke heropening stadion

In De Waag aan De Brink in Deventer wordt dinsdagavond het boek 'Niet te kraken, roodgele voetbalhistorie' gepresenteerd. Ook wordt de tentoonstelling 'Go Ahead vs. Celtic' geopend. Die expositie is vanaf woensdag geopend voor het publiek.

Donderdag vindt er voor pupillenteams een jeugdtoernooi plaats en vrijdag is de officiële heropening van het vernieuwde stadion. Dat gebeurt op feestelijke wijze rondom de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Laatste werkzaamheden in stadion

Maar voordat het zover is wordt in De Adelaarshorst nog druk gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. Het nieuwe scorebord wordt op dit moment getest, op de nieuwe hoofdtribune vinden nog wat montage-werkzaamheden plaats en de lichtmasten worden deze week zwart geverfd.

De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam begint vrijdagavond om 20.00 uur.

Deel dit artikel:

Reageren