nieuws

Actie vriendenkring om Duitse behandeling doodzieke Gorenaar te betalen

In Goor is een actie gestart voor de doodzieke 44-jarige André van den Assem. Vrienden hopen geld bij elkaar te krijgen voor een kankerbehandeling in Duitsland, die zijn leven kan rekken.
Volgens specialisten van het ziekenhuis MST in Enschede is André uitbehandeld, maar artsen in het Duitse Munster beweren dat André nog wel degelijk te behandelen is.

Zorgverzekeraar OHRA weigert kosten te betalen

Volgens de doktoren in Nederland is bij de Gorenaar sprake van uitzaaiingen als gevolg van alvleesklierkanker. De Duitsers menen dat restanten van de oorspronkelijke tumor zijn blijven zitten en dat deze eenvoudig zijn te verwijderen.
De behandeling voor André stond vorige week donderdag gepland, maar één dag eerder kreeg hij te horen dat zorgverzekeraar OHRA de operatiekosten niet vergoed. Familie, vrienden en collega's zijn nu een inzamelingsactie gestart om de benodigde 40.000 euro bij elkaar te krijgen. 

Actie via Facebook en benefietavond

Dat gebeurt onder meer via een Facebook-pagina en mogelijk een benefietavond. Ook in Rusland wordt geld ingezameld voor André. Dat komt omdat z'n vrouw van Russische afkomst is.
Zorgverzekeraar OHRA heeft de doodzieke Gorenaar een bloemetje gestuurd en wenst hem sterkte. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.