nieuws

Moordverdachte Janet S. uit Kampen blijft ontkennen. Meer onderzoek is nodig

Janet S uit Kampen, hoofdverdachte in de Ermelose chaletmoord
Janet S uit Kampen, hoofdverdachte in de Ermelose chaletmoord
Er is nog steeds meer onderzoek nodig in de zogenoemde Ermelose chaletmoord. Janet S. uit Kampen blijft de hoofdverdachte voor Justitie. Volgende week worden alle betrokkenen nogmaals gehoord. Dat bleek tijdens een rechtszitting vandaag in Zutphen.
Ook is een telecomexpert een onderzoek begonnen. Die kan na het onderzoek mogelijk meer vertellen over wie waar was tijdens het plegen van de moord en het uitwissen van de sporen ervan. De zaak draait om de moord op de Amersfoortse zakenman Ton Kuijf. Hij werd vorig jaar maart om het leven gebracht in een chalet in Ermelo. Waarschijnlijk werd de zakenman afgeperst na seksafspraakjes met Janet S. Onderhandelingen daarover zouden uit de hand gelopen zijn en Janet zou het slachtoffer met een bijl te lijf zijn gegaan. Nadat de man was overleden werd zijn lichaam en de chalet met brandstof overgoten en aangestoken. Het stoffelijk overschot werd tijdens het blussen ontdekt. De auto van de zakenman werd later teruggevonden in België.

Kampense blijft ontkennen

Hoofdverdachte Janet verscheen vandaag niet voor de rechters in Zutphen. Ze blijft volgens haar advocaat ontkennen. Janet geeft de schuld aan haar medeverdachte Youri B uit Bergen op Zoom, die inmiddels op vrije voeten is in afwachting van de inhoudelijke rechtszaak. Hij zou volgens Janet juist degene zijn geweest die met een bijl op de zakenman heeft ingehakt. 'Ik blijf het raar vinden dat Youri voorlopig wel op vrije voeten is en Janet niet', zegt haar advocaat. 'De officier van Justitie heeft zelf gezegd dat deze moord nooit door één persoon kan zijn gepleegd, waarom loopt hij dan al wel buiten en mijn cliënt niet? Ik ben blij dat ik hem volgende week de nodige vragen kan stellen.'

Strafeis niet eerder dan volgend jaar bekend

Het zal zeker nog tot januari volgend jaar duren voordat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak plaats heeft. Er zullen zeker 2, misschien 3 zittingsdagen moeten worden ingepland. Begin december is er eerst nog een zogenoemde pro-formazitting.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.