nieuws

Deventer Bureau bindt strijd aan met kindermishandeling

Kindermishandeling is een groot probleem. Daar moet iets aan gedaan worden, vindt Ninke van der Leck van Bureau Bespreekbaar uit Deventer.
Mishandeling van kinderen komt vaak voor, in allerlei gezinnen en in allerlei culturen. Per jaar krijgt gemiddeld één kind per schoolklas met mishandeling te maken. Eén op de tien Europese kinderen wordt thuis geslagen. Wat neerkomt op zo'n 10 miljoen slachtoffers. 

Is een blauwe plek mishandeling?

Maar hoe weet je of een blauwe plek bij een kind ook echt door mishandeling komt? Hoe begin je daar dan over? Het klinkt zo simpel: als een kind fysiek mishandeld wordt, dan heeft het waarschijnlijk meer blauwe plekken.
Maar iedere ouder weet: blauwe plekken horen ook gewoon bij een kind. En hoe onhandiger of wilder het kind, hoe meer blauwe plekken het waarschijnlijk heeft.

Kindermishandeling uit de wereld

Van der Leck ziet het als haar missie om kindermishandeling de wereld uit te helpen. Reageren op de signalen van kindermishandeling en samen met professionals en de ouders komen tot een veiligere situatie voor het kind. www.bureaubespreekbaar.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.