Overig

Fanfare Weekend bij RTV Oost met theaterspektakel Fanfare en film Fanfare

Theaterspektakel Fanfare in Giethoorn
Theaterspektakel Fanfare in Giethoorn © Peter de Haan
De film Fanfare bestaat dit jaar 65 jaar en dat werd afgelopen zomer gevierd met het Theaterspektakel Fanfare in Giethoorn. Dit theaterspektakel én de film zie je bij RTV Oost in het speciale Fanfare Weekend op zaterdag 21 oktober om 20.00 uur en wordt herhaald op zondag 22 oktober om 10.00 en 14.00 uur.

Film Fanfare

Deze Nederlandse komische speelfilm uit 1958 werd geregisseerd door Bert Haanstra. De film over twee rivaliserende muziekkorpsen werd opgenomen in Giethoorn en behoort tot de mijlpalen uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Met ruim 2,6 miljoen bioscoopbezoekers is de film, op Turks Fruit na, de succesvolste Nederlandse film aller tijden.

Theaterspektakel Fanfare

De openluchtvoorstelling vertelt het verhaal over Fanfare Kunst & Vriendschap, 65 jaar later. De kleinzoon van de dirigent van de fanfare wil het muziekgezelschap van zijn opa nieuw leven inblazen. Maar net als 65 jaar geleden lijkt er tweespalt te ontstaan die beteugeld moet worden. Zal de geschiedenis zich herhalen?
Theaterspektakel Fanfare zie je op zaterdag 21 oktober om 20.00 uur op TV Oost. Aansluitend kun je kijken naar de film Fanfare. Het theaterspektakel en de film worden herhaald op zondag 22 oktober om 10.00 en 14.00 uur op TV Oost. Gemist? Terugkijken kan in de gratis RTV Oost-app en op rtvoost.nl/fanfare. Hier vind je ook meer informatie over Fanfare.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.