Nieuws

Bedreigingen en geweld bij uitverkoop failliet BCC: deuren blijven ook vandaag op slot

BCC vandaag gesloten door mega drukte
BCC vandaag gesloten door mega drukte © Dennis bakker/News United
Voor wie voor een prikkie een elektrisch apparaat wilde scoren, was het maandag feest bij BCC. De keten houdt een faillissementsverkoop in een aantal winkels, waaronder Hengelo en Deventer. Maar de run op laptops en telefoons was zo groot, dat de deur in Hengelo dinsdag dicht bleef. Ook andere filialen sloten de deuren vanwege 'extreme omstandigheden'. Personeel zou zijn belaagd door koopjesjagers en na beledigingen en zelfs fysiek geweld gingen de deuren op slot. En dat blijven ze ook vandaag.
Een briefje op de deur wijst bezoekers van het filiaal in Hengelo erop dat ze voor niets naar bedrijventerrein Westermaat in Hengelo zijn gekomen. Het BCC-filiaal is gesloten. Maandag hingen de klanten er met de benen uit. De mega-uitverkoopdag Black Friday was er niets bij. Wat resteerde na een dag faillissementsverkoop was een enorme puinhoop in de winkel en medewerkers die met de tong op de schoenen liepen.
En dat terwijl het personeel het de afgelopen dagen toch al niet makkelijk heeft gehad. Want na het bericht dat hun werkgever failliet was, was het alle hens aan dek om te verkopen wat er nog te verkopen viel. "Vandaag kunnen we mede door deze keuze ook even tot rust komen", was gisteren te lezen op het briefje aan de deur. Die rust houdt in elk geval nog één dag aan, want de elektronicaketen blijft ook vandaag dicht.

Bedreigingen en fysiek geweld

Ook andere BCC-filialen waar producten voor een prikkie worden aangeboden, zoals de winkel in Deventer, waren gisteren gesloten. Zo bleven de deuren in Lelystad en Almere dicht omdat de veiligheid van medewerkers niet kon worden gegarandeerd, meldt Omroep Flevoland. Personeel zou zijn belaagd door koopjesjagers en na bedreigingen en zelfs fysiek geweld, ging de deur op slot.
Door de chaos, de bedreigingen en het geweld van de afgelopen dagen heeft het failliete BCC besloten dat ook woensdag alle filialen dicht blijven. Op X, voorheen Twitter, meldt de keten te hopen deze week weer veilig open te kunnen gaan. Om welke dag het gaat, is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.