Nieuws

Klant BCC verbijsterd: "Medewerker had een paar rode ogen en voelde zich niet lekker"

Drukte bij BCC in Hengelo
Drukte bij BCC in Hengelo © RTV Oost
De BCC in Hengelo is weer geopend voor koopjesjagers. Eerder deze week bleef de deur noodgedwongen dicht. De elektronicaketen houdt een faillissementsverkoop en daar kwamen zo veel mensen op af, dat het uit de hand liep. Nu de winkel weer open is, kwamen ook vandaag veel klanten een kijkje nemen bij de elektronicaketen. Een klant vertelt: "Het getrek en het ongeduld van de mensen en het onbeschofte gedrag. Zijn wij als Nederlanders zo inhalig? Echt schandalig."
Het personeel heeft de afgelopen week ook veel te lijden. Dezelfde klant vertelt: "De jongen die hielp in de winkel had een paar rode ogen en voelde zich ook niet echt lekker meer." Afgelopen dinsdag was de BCC in Hengelo gesloten om het personeel even wat rust te gunnen. "Ik heb het met ze te doen."
Klanten verbaasd over chaos bij BCC Hengelo

Geduw en getrek

De deuren van de winkel gingen vanmorgen stipt om tien uur open. Een klant vertelt: "Wij waren er vijf voor tien en er stonden veel mensen voor de deur. Ik schat zo'n dertig tot veertig." Na wat geduw en getrek in de rij, konden ze om tien uur allemaal veilig naar binnen.

Allemaal uitverkocht

De failliete elektronicaketen houdt deze week uitverkoop. Dat trok zo veel koopjesjagers, dat veel filialen dinsdag en gisteren dicht waren. Noodgedwongen, klanten zouden personeel hebben uitgescholden en bedreigd en er waren zelfs winkel waar showmodellen van de muur werden gerukt.
In Hengelo was het zo druk, dat de BCC hier dinsdag aankondigde dat bijna 75 procent van alle producten was uitverkocht. De voorraad wordt niet aangevuld. Dat heeft de klant, die er vandaag op tijd bij was, geweten. "De winkel was erg leeg. Ik was op zoek naar een computermonitor en een friteuse. Het was allemaal uitverkocht." Wat ze dan wél heeft gekocht? "Een gourmetstel met vijftig procent korting. Het kostte maar 12,50 euro", vertelt ze lachend.
Een andere klant kwam per toeval langs de BCC. "Ik moest naar Bauhaus en ging spontaan naar binnen" Ook deze klant kwam met een aankoop naar buiten. "Ik heb een oplaadbare tafelventilator gekocht voor 7,50 euro. Hoeveel korting? Dat weet ik niet precies, het zal wel vijftig procent zijn."

Weekend gesloten

Een briefje op de deur meldt dat de winkel in Hengelo zaterdag en zondag gesloten is. Vanaf maandag is de winkel weer open van tien uur 's ochtends tot vijf uur 's middags. Of dat doorgaat? Dat is nog maar de vraag, want - zo meldt BCC - 'openingstijden kunnen naar omstandigheden veranderen'.
De BCC in Hengelo is in het weekend gesloten
De BCC in Hengelo is in het weekend gesloten © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.