Nieuws

Verdachte pakketjes gevonden in Deventer: "Direct gevaar geweken"

Verdachte pakketjes gevonden in bedrijfspand aan de Arnsbergstraat in Deventer
Verdachte pakketjes gevonden in bedrijfspand aan de Arnsbergstraat in Deventer © Luciano de Graaf
In een bedrijfspand aan de Arnsbergstraat, langs de A1 in Deventer, zijn mogelijk explosieven aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is al enkele uren aanwezig en onderzoekt de situatie. Het is nog niet bekend wat er in de pakketjes zit, maar "direct gevaar is geweken", meldt de politie. Het betreffende bedrijf en een aantal andere zaken in hetzelfde bedrijfscomplex is ontruimd. Het is nog niet bekend wanneer de ruimtes weer worden vrijgegeven.
Rond half tien vanmorgen ontving de politie een melding van een verdachte situatie op een bedrijvencomplex aan de Arnsbergstraat in Deventer. Daar werden meerdere verdachte pakketjes aangetroffen in een bedrijf dat zich in een van de ruimtes in het complex heeft gevestigd. De EOD is opgeroepen om de pakketjes te onderzoeken. Ook een busje van het desbetreffende bedrijf wordt onderzocht.
Dat onderzoek gebeurt minutieus. Het kan daarom nog enige tijd duren voordat er bekend is wat er precies in de verdachte pakketjes zit. De politie meldt al wel dat "direct gevaar is geweken."
Inmiddels heeft ook de forensische opsporing zich gemeld voor sporenonderzoek.
De EOD is aanwezig om de pakketjes te onderzoeken
De EOD is aanwezig om de pakketjes te onderzoeken © Luciano de Graaf
In het bedrijfscomplex zijn meerdere bedrijven gevestigd. Een aantal is ontruimd en de omgeving is met lint afgezet. De hulpdiensten rukten massaal uit na de eerste melding. Er stonden meerdere ambulance en brandweerwagens in de straat, die zijn inmiddels vertrokken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.