Nieuws

Maas van den Heuvel (84) uit Kampen vermoedelijk door misdrijf om het leven gekomen

Maas van den Heuvel
Maas van den Heuvel © politie
De politie heeft aanwijzingen dat de 84-jarige Maas van den Heuvel uit Kampen door een misdrijf om het leven is gekomen. Het lichaam van Van den Heuvel werd vorige week woensdag aangetroffen in zijn huis aan de Buiten Nieuwstraat in Kampen. Morgen besteedt het opsporingsprogramma Plaats Delict aandacht aan de zaak.
De politie heeft een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing (TGO) op de zaak gezet. Dat betekent dat een groot aantal rechercheurs onderzoekt wat er exact is gebeurd. Welke aanwijzingen de politie heeft dat het om een misdrijf zou gaan wordt in dit stadium van het onderzoek niet bekendgemaakt. Het TGO-team doet nog uitgebreid onderzoek naar de doodsoorzaak.

Bekend gezicht in Kampen

Maas was een bekend gezicht in Kampen. Zowel in de agrarische sector als in de politiek. Decennialang teelde hij uien, had hij ook andere banen en was hij medeoprichter en voorzitter van het CDA in Kampen. Ook had hij verschillende landbouwgerelateerde bestuursfuncties.
Zijn dood roept veel reacties op. De politie is afgelopen woensdag direct een groot onderzoek gestart in zijn huis aan de Buiten Nieuwstraat. Het zicht op het huis was meerdere dagen afgeschermd met zwarte schermen. Inmiddels zijn de hekken verdwenen, en liggen er bloemen en kaarsen rond het huis.

Plaats Delict

Morgen besteedt RTV Oost in het opsporingsprogramma Plaats Delict aandacht aan de zaak van Maas van den Heuvel. Plaats Delict is vanaf 17.30 uur te zien op TV Oost. De uitzending wordt elk uur herhaald.
Voor de woning van Maas van den Heuvel liggen bloemen
Voor de woning van Maas van den Heuvel liggen bloemen © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.