Overige sporten

Joy Beune plaatst zich voor wereldbeker op 1500 meter, Sebas Diniz pakt ticket op 500

Joy Beune
Joy Beune © Orange Pictures
Het schaatsseizoen begint dit weekend met wereldbekerkwalificatiewedstrijden in Heerenveen. Daar zijn tickets te verdienen voor de eerste vier wedstrijden. Joy Beune uit Borne was de eerste Overijsselaar die er een bemachtigde, op de 1500 meter.
Beune werd vierde op die afstand in een tijd van 1.55,69. Marijke Groenewoud ging er met de winst vandoor en ook Esther Kiel en Antoinette Rijpma-De Jong mochten het podium op. Melissa Wijfje werd vijfde en bemachtigde daarmee ook een ticket.

Diniz tweede op 500

Sebas Diniz, ook uit Borne, won de eerste 500 meter bij de mannen in 34,70. Dat bleek na de tweede 500 meter de tweede tijd en ook voor hem was er dus een ticket. Merijn Scheperkamp was met 34,60 in zijn tweede rit de snelste. Ook Kai Verbij, Hein Otterspeer en Janno Botman doken onder de 35 seconden en gaan naar de wereldbeker.
Sebas Diniz
Sebas Diniz © Orange Pictures

Geen ticket 5000

Eerder op de avond wisten de Overijsselaars zich niet in de top vijf te rijden op de 5000 meter bij de mannen. Kars Jansman uit Hellendoorn eindigde als zevende. Het podium bestond uit Patrick Roest, Chris Huizinga en Jesse Speijers. Ook Marwin Talsma en Gert Wierda gaan naar de eerste wereldbekerwedstrijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.