Betaald voetbal

PEC Zwolle speelt door late treffer Manhoef gelijk bij Vitesse

PEC Zwolle heeft de 750e wedstrijd in de Eredivisie niet weten op te leuken met een zege. Bij Vitesse leek het daar wel naar op weg, en dat zou de eerste keer in Arnhem zijn, maar in de slotfase zorgde Million Manhoef voor een gelijkspel: 1-1.
Bij PEC mocht Tolis Vellios voor de tweede keer dit seizoen in de basis beginnen. Hij was de vervanger van de geblesseerde Ferdy Druijf.

Beginfase voor Vitesse

De eerste kans was na vier minuten voor Melle Meulensteen. Hij dook ineens vrij op op de rand van het strafschopgebied, maar schoot net naast. Kort daarna bracht doelman Jasper Schendelaar redding op een vrije trap van Mathijs Tielemans. Ook Kacper Kozlowski probeerde het van afstand, maar schoot recht op Schendelaar af.

Namli met de openingstreffer

PEC kwam daarna iets beter in de wedstrijd en na 25 minuten leverde dat bij de eerste kans de 0-1 op. Velios legde terug op aanvalspartner Lennart Thy, die vond Younes Namli en de Deen schoot fraai de openingstreffer binnen. Het was de tweede wedstrijd op rij dat hij scoorde.
De 0-1 van Namli
De 0-1 van Namli © ANP

Kansen Vitesse

Vijf minuten voor rust was Kozlowski opnieuw gevaarlijk namens de thuisploeg. Dit keer mikte hij zo'n beetje vanaf de strafschopstip naast. Ook na de pauze was het Vitesse dat het gevaarlijkst was. Aanvoerder Marco van Ginkel probeerde het na een voorzet, maar Schendelaar pakte de bal.

Manhoef gevaarlijk, Thomas haalt van de lijn

De doelman bracht na ruim een uur ook redding op een schot van Manhoef. Kort daarna mikte de kleine aanvaller naast. Manhoef bleef gevaarlijk en zag Schendelaar zijn inzet uit de korte hoek halen. Bij de hoekschop die volgde was invaller Ryan Thomas belangrijk voor PEC door een kopbal van Van Ginkel van de lijn te halen.

Nog geen treffer

Hoekschoppen van Vitesse bleven gevaarlijk want een kwartier voor het einde probeerde Carlens Arcus het met een hard schot, maar opnieuw hield Schendelaar zijn doel schoon. Van Ginkel was even later opnieuw dichtbij. Dit keer prikte hij naast.

Toch gelijk

Vitesse, en vooral Manhoef, kreeg een paar minuten voor het einde loon naar werken. De rechtsbuiten schoot na een fraaie actie de 1-1 binnen. Vitesse had het gevoel dat er nog meer te halen viel en onder aanvoering van het publiek ging het op jacht naar de winst. PEC kon alleen maar verdedigen, maar deed dat voldoende om een punt binnen te halen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.