Overig

Deze week in Buitenkans: van bloeiende pindakaasboom tot superzeldzame truffelpaddenstoel in De Lutte

In de negende aflevering van het RTV Oost-programma Buitenkans neemt boswachter Annemieke Ouwehand je mee naar het Duivelshof. Hier poppen de paddenstoelen uit de grond. Net als truffels en stekelzwammen, die je niet op veel andere plekken ziet. Buitenkans zie je dinsdag 31 oktober om 17.10 uur. De aflevering wordt dezelfde dag en op zondag 5 november meerdere keren herhaald.
In de Beukenlaan van het Duivelshof treft Annemieke Ouwehand, boswachter van Vereniging Natuurmonumenten, paddenstoelenkenner Ronald Morsink. Met zijn neus net boven de grond kijkt hij door een loep naar een heel kleine paddenstoel. Morsink kan hier zo tien verschillende paddenstoelen per vierkante meter aanwijzen. Veel ervan zijn klein en vaak donkerbruin waardoor ze moeilijk te zien zijn. "Maar bijzonder zijn ze zeker!"
Nieuwsgierig naar deze aflevering geworden? Bekijk alvast de videopromo:
De negende aflevering van Buitenkans zie je dinsdag 31 oktober om 17.10 uur op TV Oost. Het programma wordt dezelfde dag en op zondag meerdere keren herhaald. Online terugkijken kan op rtvoost.nl/buitenkans. Buitenkans wordt gemaakt door Jauke Boerdam en Marcus Ganzevles, in samenwerking met Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.