Betaald voetbal

'Cupfighter' Jansen wijzigt opstelling PEC Zwolle op twee posities

Mike Hauptmeijer
Mike Hauptmeijer © Orange Pictures
PEC Zwolle-trainer Johnny Jansen voert twee wijzigingen door in zijn basiself voor de bekerwedstrijd tegen tweededivisionist AFC.
Mike Hauptmeijer staat op doel. De goalie uit Lemelerveld keepte vorig seizoen ook in het bekertoernooi, maar in competitiewedstrijden is Jasper Schendelaar de eerste keus. Verder start Lennart Czyborra in plaats van Anselmo Garcia Mac Nulty op de linksbackpositie.

Op tenen lopen

"We vinden dat Mike het verdient, want hij heeft het goed gedaan", aldus Jansen. "Anselmo komt vanuit de Eerste Divisie en loopt heel erg op zijn tenen. We zien ook in de wedstrijden dat hij het gewoon wel pittig heeft. Dus dit is een goed moment om daar even iemand anders neer te zetten en dan moet hij zich maar weer voorbereiden op Fortuna."
Jansen weet hoe het is om ver te komen in het bekertoernooi: "Ik vind het prachtig. In de jeugd met sc Heerenveen heb ik veel bekerwedstrijden gespeeld en ook vaak de beker gewonnen. Met het eerste van Heerenveen hebben we een keer de kwartfinale en een keer de halve finale gehaald. En we zijn ook een keer wat eerder uitgeschakeld. Maar als je verder in het toernooi komt, worden het prachtige wedstrijden. Hopelijk kunnen we die allemaal thuis spelen voor een vol stadion. Dat zou geweldig mooi zijn."

Lastig

Dan moet PEC Zwolle dus eerst de uitwedstrijd tegen AFC winnen. Jansen ging twee jaar geleden met sc Heerenveen ook al eens op bezoek bij AFC in het bekertoernooi. De Friezen stonden toen lange tijd met 1-0 achter, maar trokken in het laatste kwartier de zege naar zich toe: 1-2. "Het kunnen gewoon hele lastige wedstrijden zijn. Maar zover willen we het niet laten komen. We hebben ons goed voorbereid en zullen er alles aan doen om dat te voorkomen."
Ryan Thomas zal woensdag niet in actie komen bij PEC Zwolle. De middenvelder is net terug na lang blessureleed en heeft vrijdag al een half uur speeltijd gehad. Voor Thomas Lam, Ferdy Druijf en doelman Kenneth Vermeer komt de bekerwedstrijd nog te vroeg.

Radio Oost

Het duel in Amsterdam begint morgen om 20.00 uur en is live te volgen in een extra aflevering van De Oosttribune op Radio Oost. Daarin ook aandacht voor de bekerwedstrijd tussen HHC Hardenberg en Heracles Almelo, die om 18.45 uur wordt afgetrapt.
Jansen hoopt ver te komen in de beker: "Iedereen heeft zijn historische wedstrijden gehad in het bekertoernooi. Als je dat soort wedstrijden kunt spelen, gaat het dak eraf hier."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.