Betaald voetbal

Oranje Vrouwen doen in Nations League hele goede zaken met oog op Olympische Spelen

Oranje viert de treffer van Brugts
Oranje viert de treffer van Brugts © ANP
De Nederlandse voetbalvrouwen hebben vanavond goede zaken gedaan in de Nations League en voor een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar. Het won in en tegen Schotland met 1-0. Vrijdag werd die ploeg in Nijmegen al met 4-0 verslagen.
Bij Oranje moest Renate Jansen genoegen nemen met een plek op de bank. Op haar plek was er een basisplaats voor Victoria Pelova. Verder was de basisploeg hetzelfde als afgelopen vrijdag en dus stond Jill Roord uit Oldenzaal weer aan de aftrap. Ook Caitlin Dijkstra van FC Twente zat bij de eerste elf.

Brugts maakt verschil

Zo makkelijk als het vrijdag in Nijmegen ging, ging het vanavond niet. Pas na een uur maakte Esmee Brugts het enige doelpunt van de wedstrijd. Die was echter ook drie punten waard en omdat België verrassend wist te winnen van vice-wereldkampioen Engeland, is Nederland nu alleen koploper met negen punten. België heeft er 7 en Engeland 6.

Olympische Spelen

Bij de Nations League zijn twee tickets voor de Olympische Spelen van komend jaar in Parijs te verdienen. De vier groepswinnaars van Divisie A plaatsen zich voor de Finals van de Nations League. De twee finalisten pakken een ticket. Als gastland Frankrijk de finale haalt, gaat de nummer drie ook naar de Spelen. Nederland speelt in december nog in Engeland en thuis tegen België.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.