Aanpak winkelleegstand Zwolle op goede weg

Aan de winkelleegstand in winkelcentrum het Eiland in Zwolle komt binnenkort een einde. Volgens wethouder De Heer zitten de leegstaande panden op het eiland eind december weer nagenoeg vol. Hierdoor komt de loop van het winkelend publiek langs onder meer de Klokkensteeg, het Eiland en de Drie Pistolengang weer op de rit.Â

Zo kondigde Pistache Zwolle een aantal weken geleden al aan dat het met een nieuw concept in het oude pand van Waanders komt. Daarnaast komt er een beautysalon en een winkel van US Candles in het Broerenkwartier. Een aantal bedrijven kan de wethouder nog niet met naam noemen omdat er nog gesprekken lopen, maar alles ziet er veelbelovend uit.

Begin dit jaar is Zwolle een offensief begonnen om de leegstand aan te pakken. Daarvoor is onder meer initiator Rhoda van Eeden aangetrokken. Haar opdracht is het om het samen met ondernemers en vastgoedeigenaren het Broerenkwartier met bruisende ideeën en initiatieven nieuw leven in te blazen. Dat lijkt nu rond het Eiland vruchten af te werpen.

Leegstand Weeshuispassage 

De enorme leegstand in de overdekte Weeshuispassage is een probleem op zich. Ook daar wordt achter de schermen hard gewerkt aan een ludiek initiatief dat in samenwerking met multinational Philips van de grond moet komen.

Maar de problematiek in de Weeshuispassage is ingewikkeld omdat de gemeente daar in gesprek moet met verschillende vastgoed eigenaren, die ieder een eigen kijk hebben op de aanpak van de leegstand problematiek.  

Meer over dit onderwerp:
Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren