nieuws

Oud-bokser gaat acht jaar de cel in voor doden van plaatsgenoot in Almelo

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
De rechtbank in Almelo heeft een 45-jarige oud-bokser veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor het doodsteken van de 45-jarige Hans Woudstra uit Almelo. Dat gebeurde afgelopen januari in de hal van een flat aan de Sluitersveldsingel.
De gewelddadige dood van Woudstra had plaats aan het einde van een onrustige nacht die begon met een confrontatie tussen twee groepen jongeren in een park in de Almelose wijk Schelfhorst. Een ruzie om een meisje zou de aanleiding zijn. Later op de avond trok een groep volwassenen onder leiding van de vader van het meisje naar de flat aan de Sluitersveldsingel om verhaal te halen.

Veroordeelde stak er op los met twee messen

Het ging mis toen de groep met de vader van het meisje de flat probeerde binnen te dringen. De veroordeelde pakte uit de keuken een tweetal messen en stak erop los. Hij verwondde daarbij de 45-jarige Woudstra dodelijk en raakte ook de vader van het meisje.
Triest element in het verhaal is dat Woudstra niets met de zaak te maken had. Hij was kort voor het incident opgehaald bij de plaatselijke postduivenvereniging om mee te gaan. Ook de dader die hem doodstak had niets te maken met de oorspronkelijke ruzie. Hij was kort voor het gebeuren uit bed gebeld met de vraag of hij nog een biertje kwam drinken.

Man wilde flatwoning verdedigen

Twee weken geleden vertelde de 45-jarige Almeloër dat hij de flatwoning wilde verdedigen omdat de andere groep probeerde binnen te dringen en een ruit had vernield. De officier van justitie vond dat onzin: de man ging de woning uit en stak voor de woning beide slachtoffers neer. Tegen de man was ook 8 jaar geëist.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.