Betaald voetbal

HHC Hardenberg stunt in KNVB Beker: Heracles Almelo uitgeschakeld

HHC Hardenberg heeft opnieuw een sprookje toegevoegd aan haar roemrijke bekergeschiedenis. Op de eigen Boshoek stuurde de nummer zeven van de Tweede Divisie de profs van Heracles met het schaamrood op de kaken terug naar Almelo. Het werd 2-0 en dat kan niet eens onverdiend genoemd worden.
Daarmee weet na Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en NEC nu ook Heracles hoe het er op een knotsgekke bekeravond in Hardenberg aan toe kan gaan. Want als het bijna een kwartier duurt voordat iedereen een plekje heeft gevonden langs het veld, ESPN uitpakt met tientallen mensen én een heuse vuurwerkshow de opkomst siert, dan weet je dat het weleens een historische wedstrijd zou kunnen worden.
Zo zagen ruim 4.000 toeschouwers hoe HHC vol bravoure de strijd aanging met de profs van Heracles. HHC-trainer Pascal Diender, met een verleden bij Heracles, liet vooraf al weten dat hij zich geen mooiere loting kon wensen. Maar wil je als amateurs stunten in het bekertoernooi, dan moet het vaak ook een beetje meezitten.

De Boshoek ontploft

Toch kwam de voorsprong van HHC bij het einde van de eerste helft zeker niet uit de lucht vallen. Waar de tweededivisionist in de competitie de laatste weken teleurstelt, gooide het tegen Heracles direct vanaf het eerste fluitsignaal alle schroom van zich af. Het resulteerde in de 35e minuut in de 1-0 van Matías Jones. De Uruguayaan troefde Heracles-spits Sankoh - die andermaal uit de toon viel - af bij een hoekschop en liet De Boshoek ontploffen: 1-0.

Laag tempo

Heracles, dat de lijn van de competitie doortrok en dus óók in het bekertoernooi op achterstand kwam, zette er bar weinig tegenover. De nummer acht van de Eredivisie mocht dan wel het meeste balbezit hebben, onder aanvoering van Vejinovic en Willems, die zochten naar de 'voetballende oplossing', was het tempo veel te laag om zich een weg te banen door de oranje-defensie. Veel verder dan wat schoten uit de tweede lijn kwamen de Almeloërs voor de rust dan ook niet.
Lammers kon het spel van zijn elftal niet langer aanzien en gebruikte de theepauze om vers bloed te brengen. Met Bruns en Engels binnen de lijnen voor Wehmeyer en Ouahim kwam Heracles aanvankelijk een stuk energieker uit de kleedkamer. Het resulteerde slechts in een korte oplevering na de rust, die met een uur op de klok ook nog eens volledig teniet werd gedaan.

Jesper Drost

Het Helemaal niets in Almelo werd massaal ten gehore gebracht toen HHC voor de tweede maal het net wist te vinden. Dat uitgerekend Jesper Drost voor de 2-0 zorgde tegen zijn oud-werkgever fungeerde nog als wat extra zout in de Almelose wond. De 30-jarige middenvelder bekroonde een sterke pot met een doelpunt van eeuwigheidswaarde en mag nog altijd blijven dromen van een derde bekerfinale.
Met de marge van twee op zak twijfelde helemaal niemand in Hardenberg nog aan een gunstige afloop. Al lang en breed voor het laatste fluitsignaal werd het feest volop gevierd. En aan al dat feestgedruis zal in de komende uren nog lang geen einde komen: 2-0.
Jesper Drost laat De Boshoek andermaal ontploffen met de 2-0
Jesper Drost laat De Boshoek andermaal ontploffen met de 2-0 © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.