Man met hamer stormt gemeenteraadszaal van Staphorst binnen en verstoort vergadering

Een inwoner van Staphorst is vanavond gewapend met voorhamer de gemeenteraadszaal van Staphorst ingestormd, terwijl daar een raadsvergadering bezig was.Â

De man is al jaren in een juridisch gevecht verwikkeld met de gemeente Staphorst. Hij vecht tegen het ambtelijk apparaat van de gemeente dat hem continu zou dwarsbomen. In de langslepende kwestie zijn ook rechtszaken geweest maar ondanks dat, blijft de gemeente hen volgens de bewoners dwarszitten. De actie was volgens de man een daad uit pure frustratie en machteloosheid, omdat zijn gezin moedwillig zou worden gedwarsboomd. 

Man stormde de zaal binnen
Tijdens de raadsvergadering, waarin de geheimhouding van een intern onderzoek over de integriteit van het ambtelijk apparaat besproken werd, stormde de man naar binnen. Want ondanks dit onderzoek is de situatie van het gezin volgens hen er sindsdien alleen maar slechter op geworden.

De voorzitter schorste de vergadering onmiddellijk. De man is aangehouden en meegenomen door de politie. Na ongeveer een half uur werd de vergadering voortgezet. Een fragment van de verstoring is hier te horen. 

Over deze berichtgeving heeft de Raad voor de Journalistiek een uitspraak gedaan. Klik hier voor een overzicht van alle gerelateerde artikelen.

Deel dit artikel:

Reageren